KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

SABELGEKLETTER IN EUROPA

   MERKEL ONTVANGT NAVO SECRETARIS-GENERAAL RASMUSSEN

   RUSSISCHE STAFCHEF GEBRUIKT KOUDE OORLOG’s TAAL

  Opvallend bericht tussen verkiezingen en ophef over Timochenko in de TAGESSCHAU van de ARD op 4 mei j.l.:

  Terwijl de politieke hot-shots in Europa in de aanloop naar het UEFA EK 2012 zich voornamelijk druk maken over het lot van Timochenko, hetgeen overigens veel éérder had gekund, buigen in Berlijn Merkel en de NAVO Secretaris-Generaal Rasmussen zich over de politieke consequenties van het voorgenomen raketafweerschild.

  Centraal stond het dreigement van de Russische opperbevelhebber de raket lokaties aan te vallen.
  Een optie welke niet zonder toestemming van de stuivertjes wisselende Medjedev en Putin aan de politieke agenda toegevoegd kan worden.

  Een vingerwijzing hoe in het Kremlin wordt gedacht over de machtsverhoudingen in Europa. Met op de achtergrond de gas- & olieleveranties, deels geleverd via pijpleidingen door min of meer dictatoriaal geregeerde landen waar corruptie hoogtij viert.
  Grenssstaten van Rusland, dat huiverig is voor grote politieke machtsverschuivingen in deze landen.

  Inmiddels heeft het staatshoofd van de Oekraine Duitse bedrijven gewaarschuwd dat ze de rekening betaald krijgen voor inmenging in binnenlandse politieke aangelegenheden.

Advertentie

12 Reacties op “SABELGEKLETTER IN EUROPA

 1. Jan Bouma 5 mei 2012 om 16:49

  Zoals overal ter wereld worden “de leiders” van de naties, en dus ook van die van de Oekraïne, niet op de juiste wijze gekozen door het volk. Ik heb wel begrepen dat mevr. Timochencko onderzocht zal worden “of haar verwondingen werkelijk het gevolg zijn van de mishandelingen” zoals zij beweert. Ondertussen verscherpen zich de conflicten voor de ego-trippers van alle landen die “flink” willen overkomen t.b.v. hun achterbannen..

  Wat een zooitje.

 2. Anouska 5 mei 2012 om 16:50

  wauw… is het niet de financiele markt die dreigt dat zij straft… dan is het wel… wauw… “bevrijdingsdag”… en iedereen 4t feest … ?

 3. Th Balvers 5 mei 2012 om 17:58

  De Timosjenko’s van deze wereld hebben vanuit de cel altijd een lamentabel verhaal. Zelf waren het ook niet van die lieverdjes. En waarom zouden opgesloten kopstukken wel een voorrangsbehandeling moeten ondergaan en hun lotgenoten niet.
  Ik hoor menigeen in dit land spreken over ” die boeven in Den Haag”. Termen als zakkenvullers, bedriegers komen rap van de tong. Alleen sluiten wij ze niet op. Nog niet…

 4. blutch1 5 mei 2012 om 19:03

  Ik vind het wel leuk dat die politici nu niet naar die voetbalwedstrijden kunnen. In eigen voet geschoten?

 5. King Billy 5 mei 2012 om 21:37

  Russiche politici voelen zich niet bedreigd door (EU)ropese politici die nu eventjes in Oekraine selectief mensenrechten shoppen voor de ogen en oren van de MSM en electorale massa’s shoppen in Oekraine.
  Wél door door een NATO raketschild dat ook op schepen in de Zwarte Zee (reeds beproefd) kan worden ingezet.
  Merkel’s meeting met Rasmussen -er zijn redenenen voor bezorgdheid, gas, olie- was er niet voor niets, maar is volledig ondergesneeuwd over de ophef over Timochenko.

 6. King Billy 5 mei 2012 om 21:38

  Merkel niet, zie antwoord aan Jan Bouma

 7. King Billy 5 mei 2012 om 21:40

  Theo, ‘lotgenoten’. Terecht. Zie antwoord aan Jan Bouma

 8. King Billy 5 mei 2012 om 21:50

  Niet alleen in eigen voet, @Blutch1. Als gedacht wordt in termen van ‘winnars en verliezers, zijn er alleen maar verliezers. Deze ophef had wel degelijk voortijdig voorkomen kunnen worden, omdat hierover onvoldoende is nagedacht.
  Evengoed, het gaat hier over nieuws over een raketschild, dat ondergesneeuwd is dankzij de ophef over de behandeling van Timochenko. ‘Laat ze maar naar Rusland komen’, bood het Kremlin als lachende derde aan.
  Zie antwoord aan Jan Bouma.

 9. Jan Bouma 7 mei 2012 om 11:00

  Zie @Aadverbaast.wordpress.com
  ==
  @King Billy……19:43
  @Allen

  ter overweging.

  In dit wellicht meest turbulente tijdperk van de mensheid zien we met ons allen geplaatst voor de vragen omtrent de continuïteit en het geloof daarin voor de toekomst. In retrospectief zien we vanaf WO II een geloof en vertrouwen in een eindeloze onbelaste toekomst. De jaren ’60, ’70, ’80, t/m ’90 vdve gaven aan dat de bomen tot in de hemel zouden groeien. De ontnuchtering kwam eind jaren ’90 toen er allerlei zeepbellen knapten. De internetzeepbel is er één van. De 2e zeepbel betrof de subrime-hypotheken in Amerika die weer gestald en uitgeleend (lees: afgezekerd) werden in de rest van de wereld. Er diende een algemeen vertrouwen te bestaan; anders was het afgelopen met het Feest. Nu hebben wij met ons allen op het hoofd gekrabt nu er stagnatie is ontstaan. We zijn met ons allen tot de conclusie gekomen “dat indien de bomen niet tot in de hemel groeien” er dan een reactie komt van diegenen die dat toch wel graag zouden willen en menen het voor het zeggen te hebben. De financiële Maffia. Zo worden dan de duimschroeven aangedraaid door de belanghebbenden die zich daartoe in staat achten en waarmee ze hun platte eigenbelang denken te dienen. De geldverschaffers van de oorspronkelijke zeepbellen verwachten dat er “thans een ordentelijke boekhouding dient te worden gevoerd waarbij aantoonbaar de verdiensten voor het individu en de Staat bewezen moeten worden”. Dit is een onmogelijke opgave.

  Hollande zal dan ook vereisen dat “groei” onontbeerlijk is om te overleven. Idem eiste Wilders in ons land dat al. An sich is dat geen onredelijke stellingname want de vorige “groei” van de economie en dus onze economie was ook gebaseerd op leugen en bedrog. De tertiaire en quartaire sectoren in onze economie droegen namelijk niks bij aan “de meetbare groei van de economie”; noch aan de daaraan te verbinden toename van de geldhoeveelheid.

  Ergo: Alleen de drukpers van “het bedrukte papier”, dat “geld” wordt genoemd, terwijl het een vervalsing is, zal de mensheid nog kunnen redden.

  Men amusere zich verder. Tot later.
  ==

 10. King Billy 7 mei 2012 om 11:34

  Och, @Bouma, eerst nog een potje Europees voeballe, terwijl elders poltici het gras onder de voeten hebben weggemaaid en nu druk bezig zijn om kunstgras met kunstmet te laten groeien.
  Te zot voor woorden. Een zooitje. Too sly to nail, too small for bail, too big to jail.

 11. Pingback:De Krim op ramkoers. ‘Sotchi’ aan de Zwarte Zee is voorbij. | KING BILLY's REPUBLIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: