KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

EU, zomers bezuinigingspakket

„IN TROOST WE TRUST“

Lekker goedkoop, verkrijgbaar op nog geen 250 km oostelijk vanaf de politieke burelen in Den Haag, waar driftig wordt gespindokterd om te retorieken dat bezuinigingen niet alléén ordinaire lastenverzwaringen zijn.

Denk nu niet dat 250 kilometer financieel onoverbrugbaar is. Desnoods zijn georganiseerde busreizen overal binnen handbereik. Gezellig met z’n allen een dagje uit met de touringcar, die op rode diesel in het internationale verkeer rondtuft, helpt mee de kosten te drukken. Ideaal om in buurt- of clubverband het `EK 2012 Oranje` gevoel extra glans te geven.

Ondanks dat politici beweren dat de grenzen zijn afgeschaft, wordt desondanks bij de grens ieder kenteken in aan elkaar gekoppelde computerbestanden opgeslagen, maar mag je per persoon voor persoonlijk gebruik nogal wat over de grens slepen:

220 halve liters bier. Bijvoorbeeld hélémáál aangevoerd vanuit München, de bakermat van de club van strafschoppenmisser Arjen Robben.
130 flessen originele Sekt uit de boekhoudersregio Rheinland Pfalz. Niet te versmaden na een overwinning op ‘Die Mannschaft’ of de ‘Haantjes’.
13 flessen Eierlikör uit Merkel’s Berlijn voor de dames.
13 flessen gedistilleerde drank. Cognac en whisky uit twee EU-lidstaten waar het beste tussen die twee het Engels Kanaal is.
800 sigaretten verdienen geen aanbeveling. Teveel illegale concurrentie uit Oost Europa.
400 cigarillo’s of sigaren. Symbolisch voor de sigaren uit eigen doos in het Catshuis.
1 kilo rooktabak. Doen! 25 pakjes à 40 gram. Ook als je niet rookt, denk aan de naobers. Minstens vijftig cent goedkoper, zo niet meer. Geen vloeitjes. Deze zijn in Nederland vijftig procent goedkoper.

Ach ja, de borrelhapjes! Vergeet niet de Hollandse kaas mee terug te slepen. Plus een ronde houtskoolgrill op wieltjes à € 7,95 voor onvervalste Frankfurter worstjes.

Alles houdbaar, ook het bier dat volgens het ‘Reinheitsgebot’ is gebrouwen, tot na de Olympische Spelen in Engeland en de Tour de Frats in de EU-lidstaat waar werknemers zes jaar eerder met pensioen mogen.

Zorg verder dat de benzinetank bijna leeg is als je op nog geen 250 km vanaf Den Haag het bezuinigingspakket hebt ingeladen. Elf cent per liter op benzine besparen, waarin voor de oosterburen de wegenbelasting al is verwerkt.
Brandstof, veelal afkomstig uit de Rotterdamse raffinaderijen, die met tankschepen dwars door Nederland stroomopwaarts wordt gevaren om je de kans te geven elf cent per liter te besparen. Met in het kielzog een gasolietanker welke zorgt voor bunkervoorraden om de tankvloot in bedrijf te houden.
Uniek, kom daar nog eens om. Terschellingers en Duitse toeristen aldaar kunnen dit beamen.

Alles wordt bovendien tot op de laatste wisselcent nauwkeurig afgerekend. Duitsers zitten nu eenmaal bovenop hun berg centen. Geen cent te veel, hoor! Ze laten zich niet uitmelken voor een pakje waterige margarine.

Al met al een prachtig Brussels uithangbord in optima forma voor EU solidariteit in verscheidenheid, nietwaar?

Wordt het met dit zomerse bezuinigingspakket dan toch nog met een lekker puh-gevoel bezuinigend genieten? Even alle sores en frustraties over het depressief makende lente akkoord tussen parmantige Kunduz bezoekers opzij zetten?
Gewoon braaf thuis, op een 399-euro-sofa. Afdingen mag. Inclusief kussens, met een lig-, annex snurkcorner.
Lekker lui onderuit kijkend naar ons `Oranje`, dat zich het vuur uit de sloffen loopt om de nationale eer hoog te houden in een land waar de persvrijheid en mensenr….?
Hou, maar op, dat is even des politici, die tussen de bedrijven door ook kijken hoe sportieve waaghalzen proberen ’s lands eer en roem te verdedigen zonder in vliegende vaart verongelijkt ter aarde te storten.

Als het in de finale van het EK 2012 dan maar niet uitloopt op strafschoppen tussen ‘Die Mannschaft’ en ‘Oranje’. Beide teams hebben een reputatie hoog te houden, op welke voor het laatste team nogal wat af te dingen valt.

Mocht het zover komen, troost je dan met de gedachte dat de penalties van de Lego poppetjes adorerende gelegenheidsclub rondom het Torentje met dit zomerse bezuinigingspakket enigzins beter te verhapslikken zijn.

En na afloop van alle sportieve evenementen op 12 september nieuwe, andere kaarten worden uitgedeeld waarmee verstandige burgers hopenlijk bevestigen dat ze niet gediend zijn van Europese uniforme solidariteit die net zo vloeibaar moet zijn als een pakje gesmolten margarine in de zomerse zon.

Advertentie

14 Reacties op “EU, zomers bezuinigingspakket

 1. King Billy 1 juni 2012 om 14:56

  @ Selma, @ Motek from Space. Vorige versie met jullie reacties verdween als sneeuw voor de zon.

 2. Jan Bouma 1 juni 2012 om 15:19

  We hebben “Frau Antje”… en we hebben “Billy the King”… Laten we Nederland in de uitverkoop doen als een provincie van Duitsland. Hebben we meteen ook een “sterke Neuro!” 🙂

 3. Selma 1 juni 2012 om 16:06

  Die boze zon toch.
  Ik ga het niet herhalen, een mens moet tegen z’n verlies kunnen.

 4. King Billy 1 juni 2012 om 17:11

  @ Selma, dit was je bericht:
  “Je vergeet alleen te melden dat “na afloop van alle sportieve evenementen” het land 10 centimeter hoog bezaaid ligt met de oranje wegwerptroepjes die elke supermarkt, elke producent van bier tot wc-papier nu ‘gratis’ aan het uitdelen is ter bevordering van hun omzet.
  En verder wat die zomerse Oranje-hysterie betreft: ik hou precies bij wanneer de ‘belangrijke’ wedstrijden zijn want dan ga ik lekker buiten fietsen en wandelen.
  Geen hond op straat! Zeker niet de engste soort honden die kale mannen met tattoos in hun nekken tegenwoordig kennelijk een chronische stijve bezorgen: de Bullmastif, Dogo Argentino, Fila Brasileiro enz.
  Wat een geluk dat er brood (zuipwerk, bitterballen) en spelen zijn, dan kan een mens eindelijk ongestoord van de natuur genieten!”
  ——-
  Dan wens ik je op Nationale Beteuteringsdag een prettige wandeling toe.

 5. Th Balvers 1 juni 2012 om 18:51

  Vermakelijk blog.

  Ik ga bijna meer van de buren houden dan van mij/onszelf….

 6. King Billy 1 juni 2012 om 19:37

  Effe niet @Bouma, moeten Nederlanders vier procent ‘solidariteitsbelasting’ betalen om de nog niet voltooide aansluiting van de voormalige DDR te faciliteren.

 7. King Billy 1 juni 2012 om 19:47

  @Theo, de vraag is of dat andersom ook zo is. De reciproque haat/liefde knipperlicht relatie te veel aanhalen, werkt contra-productief.

 8. Selma 2 juni 2012 om 02:38

  Leuk Billy, dat je m’n reactie nog kon retrieven.
  Wat is Nationale Beteuteringdag nou weer!
  Als het zo doorgaat emigreer ik naar Lapland.

 9. King Billy 2 juni 2012 om 22:18

  National Beteuteringsdag is een idee van de VSp, 10 juni, ontstaan een dag nadat Wilders twee jaar geleden politiek Nederland op haar kop zette. Bovendien een datum die nog niet gekaapt was voor Moederdagen, bloemetjesdag, secretaressedag, complimentendag, enz., enz.
  VSp, de Verenigde Stofzuigers partij had ook een wiki pagina aangemaakt over ‘Nationale Beuteringsdag’, maar die was er na een week weer afgehaald.
  Zeg nu zelf, wie voelt zich niet soms een beetje beteuterd?
  Daarbij eenmaal per jaar stilstaan kan toch geen kwaad?

 10. Johan 5 juni 2012 om 12:23

  Zoveel liefde voor het buurland zal er tijdens de match tegen Duitsland toch niet zijn. Is het trouwens niet veel handiger al die spullen bij de Lidl of Aldi in Nederland in te slaan?

 11. King Billy 5 juni 2012 om 12:34

  @Johan, vergeet het maar, een fles whisky in Nederland voor 9,99 of 16 halve liters bier voor 11.99, of tegen dezelfde prijs benzine tanken, waar in Duitsland de wegenbelasting zit.
  In Nederland verdwijnt uiteindelijk 70 procent van de consumenten bestedingen in de zak van de overheid.

 12. cor 23 augustus 2012 om 07:36

  Mmoie opsteker in deze tijd van recessie, waarin we toch samen de schouders eronder moeten zetten om Nederland er weer bovenop te helpen. Of iets dergelijk.

 13. King Billy 23 augustus 2012 om 07:51

  Cornutus, die Samaras maakte in zijn eerdere carriere goede sier door samen met Goldmann Sachs vervalste cijfers bij de EU in te leveren om Griekenland in eurozone te loodsen. Nu zegt hij in een interview dat hij ‘persoonlijk borg staat dat Griekenland haar schulden terug betaalt’. Heeft-ie 120 miljard op z’n bankrekening staan?

 14. Pingback:“Supergeil“, zingt Friedrich Liechtenstein. Kopen bij de Oosterburen! | KING BILLY's REPUBLIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: