KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

SPAREN, SPAREN, met z’n allen

De Nederlandse Bank roept op tot sparen en hypotheken snel af te lossen.

De Duitse regering bij monde van Angela Merkel riep haar burgers reeds een jaar geleden daartoe op.

Waarom horen de Nederlandse burgers dit niet van Nederlandse politici en regeringsleiders die elkaar midden in een verkiezingsstrijd de politieke tent uit retorieken? Ligt voor de hand, daar is over nagedacht. Dan worden ze aan het kruis genageld.

Bovendien, wie garandeert dat keiharde spaarportefeuilles niet worden worden gebruikt om de schade van leeglopende financiele zeepbellen via een Bankenunie te socialiseren? Een Bankenunie overigens, die de banken zelf moeten financieren. Met spaarportefeuilles als onderpand bijvoorbeeld?
Moet het bankentoezicht daarvoor dan ook nog eens aan de ECB worden toevertrouwd, die volgens de doorgaans goed ingelichte FAZ zelfs transferrechten van voetballers als onderpand accepteert.
Veel creatiever kan men het niet meer maken, geloofwaardiger wèl.

Het zal toch niet zo zijn dat de EU, in navolging van Wim Kok, via de achterdeur een greep voorbereidt in de grootste spaarpot van de Nederlanders; de pensioenfondsen?

Per slot van rekening wordt met name in Nederland onder politieke druk alles heel snel vloeibaar, nietwaar ‘Kunduz-Lente Akkoord’ vóórstemmende ja-knikkers?

En wat doet u indien de economische Mercedes Benz van Europa in 2013 gas terug gaat nemen? Excuses aanbieden, een schuldbekentenis, voor het mislukken van de Verdragen van Maastricht en Lissabon en het euro-projekt?

Transferrechten:
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/bankenrettung-die-zombiebanken-der-ezb-1111795699.h

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/schuldenkrise-iwf-fordert-kreative-geldpolitik-der-ezb-11795223.htmltml

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/marode-finanzinstitute-menetekel-bankenunion-11796018.html
‘”Met een overhaast ingevoerde Bankenunie wordt het vertrouwen van klanten op het altaar van de Euro-redding gelegd” eindigt dit artikel.

http://www.presseurop.eu/nl/content/article/2246431-maak-de-slechte-keus-niet-de-rampzalige :”Duitse en Nederlandse spaarders moeten borg staan voor Spaanse bankrekeningen, en de Franse en Duitse belastingbetaler voor begrotingen in Rome, Madrid en elders.”

Advertentie

27 Reacties op “SPAREN, SPAREN, met z’n allen

 1. Motek from Space 26 juni 2012 om 13:17

  Sparen? Há! Een beetje grootverdiener doet aan investeren via de zoveelste extra boot, woning of d’één of ander knutselproject ( antieke auto’s of zo ) Besparen gaat natuurlijk via het vergaren van flex-dingen het nieuwe fitnessprogramma dan wel het ” ren je rot” op basis van het laagste inkomen. Om je DOOD te lachen! Hoe zat het ook al weer met die struisvogels en “de beste getuigen” ?

 2. rikus 26 juni 2012 om 14:15

  Maar met Marianne Tiemen in de regering kun je dat vergeten

 3. timmerark 26 juni 2012 om 15:59

  Dat zal niet gebeuren, maar niet omdat zij even laf is als Wilders.

 4. timmerark 26 juni 2012 om 16:02

  Ach, die Wim Kok, veel is hem aangeschreven, maar tijdens Paars 1 ging het beter dan alle jaren daarna. Er was maar één (heel grote) fout gemaakt, onder druk van de VVD, de marktwerking in de zorg, trouwens de VVD-light D’66 deed daar via minister Borst erg aan mee.
  Als er één partij van mij mag verdwijnen is het D’66 wel.

 5. blutch1 26 juni 2012 om 16:28

  Dat hadden ze 10 jaar geleden moeten zeggen, toen kon het nog. En als nu iedereen die nog wat over heeft tegelijk gaat sparen hebben we een echte dip. Vallen de belastinginkomsten ook weer tegen. Rara hoe politici dat op gaan lossen. We hebben nu ineens ook geen krimp meer maar een groei van 0,3%. Hoe komt dat? De overheid heeft meer uitgegeven aan ambtenaren!
  Dat durven ze groei te noemen. En dan ook nog beweren dat het consumentenvertrouwen toeneemt door deze groei. Hoe krom kun je denken?

 6. King Billy 26 juni 2012 om 18:46

  @Motek from Space. Juist daarom laat de regering dit over aan de Nederlandse Bank. De oproep is zowiezo niet bedoeld voor de inkomensgroep tot €30.000 euro.

 7. King Billy 26 juni 2012 om 18:52

  @Rikus.Ook zonder Marianne kan sparen vergeten worden. In 2013 loopt Duitsland vast. Dus de Brusselse arrogante, ongekozen, bureaucratische politici.

 8. King Billy 26 juni 2012 om 19:06

  @Blutch. Follow the political money. Spaargeld verdwijnt naar Brussel en Frankfurt. Zie toegevoegd artikel, Europress, vertaald, Süddeutsche Zeitung.
  Groei economie? Het aantal faillissementen van de kleinere middelgrote bedrijven in het de produktieve MKB stijgt onrustbarend. Zo ook de werkloosheid.
  Die recente cijfers zijn gebaseerd op een andere rekenmethode (R1 op internet).

 9. rikus 26 juni 2012 om 19:24

  Nee ze zal niet genoeg zetels krijgen gelukkig

 10. King Billy 26 juni 2012 om 19:46

  @Timmerark. De heldendaden van Wim Kok als premier en MvfF in de jaren ’80: z’n ‘tijdelijke’ heffing van een kwartje’ op de benzine accijns, een greep van 25 miljard in de pensioenkassen en een BTW verhoging.
  Enfin, de drie musketiers uit Brussel met een halflamme Don Quichot uit Frankfurt zijn druk in de weer om een monetaire coupe te plegen.

 11. Motek from Space 26 juni 2012 om 20:23

  Hopelijk wordt het een plof-kabinet hier en elders en het moge duidelijk zijn, ik heb geen hoge pet op van de tegenwoordige politiek die vrij makkelijk over de werkelijke waarden heen stapt. So-wie-so is de hele MARKT een rommelmarkt geworden :-/

 12. Motek from Space 26 juni 2012 om 20:24

  Denk je dat de grootverdieners daar instinken?

 13. Motek from Space 26 juni 2012 om 20:26

  En dáár is best ’n cartoon over te maken.

 14. hyperinflatie 26 juni 2012 om 21:32

  Spaartegoeden en pensioenen als onderpand voor de ECB om Spanje te redden, klinkt goed. Dat moet er toch inhakken.

  Hoop dat Wilders dergelijke formuleringen weet op te hoesten. Als zijn campagne begint heeft hij veel voer om de eurofielen plat te walsen.

  ben benieuwd.

  Sparen voor de Spanjaarden; olé.

 15. Johan 26 juni 2012 om 21:33

  De vraag is hoelang Merkel de Franse druk om wat soepeler te worden kan blijven weerstaan.

 16. King Billy 26 juni 2012 om 22:07

  @ Johan. Monti en Draghi zijn Merkel’s probleem. De principe’s van een vooormalige DDR domineesdochter, samen met Schäuble, die er met de dag slechter gaat uitzien, versus twee voormalige ex Golden Sachs opperhoofden in Europa.

 17. King Billy 26 juni 2012 om 22:49

  Wacht maar af, als het woord komt dat spaargelden en pensioenen ingezet gaan worden om de eurocrisis te bezweren, ontploffen samenlevingen.

 18. assyke 27 juni 2012 om 09:12

  ik denk dat de sok weer populair gaat worden
  nu zowel de overheden als het banksysteem hun geloofwaardigheid
  aan het kwijtraken zijn
  maar eerst moeten natuurlijk de laatste nieuwe isnufjes worden aangeschaft

 19. King Billy 27 juni 2012 om 09:24

  @assyke. Aan een ieder hoe ze hun geld willen besteden. Een specifike reclame oproep van de overheid om geld bij banken te parkeren, is verdacht. Het is niet voor niets dat in 2e Kamer voorstellen zijn gelanceerd om het omstreden, ogenschijnlijk onschuldige Zilvervloot spaarprogramma nieuw leven in te blazen.

 20. Th Balvers 27 juni 2012 om 10:43

  Graag gelezen, ook de reacties. Wat mezelf betreft, probeer ik me al tijden niet meer te focussen op financiële toestanden. IK zeg gewoon -kijkend om me heen- een crisis was/is hard nodig…

 21. King Billy 27 juni 2012 om 12:31

  Ach @Theo, overal worden de tenten verbouwd. In de machtsstrijd om de tent wordt niet met open vizier gestreden. Het resultaat van Machiavellistische rotstreken krijgt de gewone, betrekkelijk argeloze burger, zonder te kunnen anticiperen, op hun bordje geschoven.
  Morele normen en waarden worden achteloos terzijde geschoven. Een goede reden om de inrichting van de nieuwe tenten met kritische ogen en oren te volgen.

 22. Anouska 2 juli 2012 om 09:15

  Yep! Vond jij het ook al zo verdacht, die spaar reclames? Ik schreef het al eens eerder, ze willen gewoon wat cash om weer lekker door te gokken….
  Moehaaaa… sparen? Ik heb niets om te sparen 😉
  De hele wereld is moreel failliet en financieel…, de zilvervloot vaart dezelfde koers als de usa… mooie post weer van je, in Duitsland hebben ze het esm er nog niet helemaal door toch?
  Of wordt de wet gewoon alsnog even aangepast…? Zodat alles boekhoundig weer kloppend is… Hollande heeft ook al weer een probleempje met de begroting….

 23. King Billy 2 juli 2012 om 15:36

  @anouska. In Duitsland liggen nog een aantal aanklachten waarover het Constitutionele Hof zich wederom moet buigen. Zeker nu, het ESM ruimere bevoegdheden heeft toegewezen gekregen dan oorspronkelijk bedoeld. En dat nu de ECB nu ook haar eigen vlees gaat keuren.
  Ondertussen woedt hier tegelijkertijd de discussie in hoeverre het CH op de stoel van de wetgevende macht gaat zitten.
  Binnenkort nieuw blogje: H’EU, I AM F€D UP WITH YOU!

 24. Pingback:Volkskrant publiceert tendentieus uit explosief onderzoek ECB. Pensioenen | KING BILLY's REPUBLIC

 25. artafterallart 11 april 2013 om 07:11

  @King Billy
  Een profetisch blog blijkt nu!

 26. King Billy 11 april 2013 om 08:30

  Een gouden wet,als het om geld gaat: zorg dat je politici nét een stap vóór bent.

 27. Pingback:Referenda. Soeverein naakt over de akker Europa en banken redden? | KING BILLY's REPUBLIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: