KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Pssst…. Pechtold, niet verder vertellen!

  CHOCOLADEMUNTJES EN WATERIJSJES

  “De ECB betaalde een lening aan Griekenland aan zichzelf terug!!!”

Hoe dit werkt? Vrij eenvoudig, gewoon de electronische geldpers aanzetten. Dat doen we als volgt:
We geven Griekenland een tussentijds krediet om de vakantieperiode van politici niet onnodig te verpesten. Zowiezo noodzakelijk omdat de Griekse regering anders niet aan haar korte termijn verplichtingen kan voldoen in afwachting op een advies van de ‘Troika IMF-ECB-EU’ over verdere uitbetaling van noodhulp.

Dat is toch humaan, nietwaar, we kunnen immers de arme Grieken niet laten verzuipen?

Maar vooral niet verder vertellen aan Nederlandse stemmers, welke eigenlijk in het Nederlandse politieke systeem al zo weinig wérkelijk te kiezen hebben, dat met deze lening tevens door de ECB opgekochte Griekse staatsobligaties worden afgelost.

Met andere woorden, de onafhankelijke ECB betaalt een uitstaande lening aan zichzelf terug.
De ECB bedrijft hiermee geldpolitiek, wat de ECB helemaal niet mag doen. En ondergraaft daarmee de geloofwaardigheid van politici en regeringsleiders. Maar erger nog, de intrensieke waarde van de euro wordt ondermijnd.

Denkend aan uw Utrechtse chocolademuntjes, geachte Hr. A. Pechtold, heeft dit krediet niet iets weg van een peperdure stofzuiger, die zichzelf opzuigt? Zoals de miljard euro’s kostende ‘Dicke Bertha’ ook verdween waar zij niet thuishoorde? En met het minder waard wordende geld slechts nog een `Dirt Devil´ kan worden gekocht?

En niet alleen u, geachte meneer A. Pechtold, maar ook uw collega’s, waaronder ter linkerzijde van het politieke spectrum Dhr. E. Roemer van de PSP, verzwijgen deze waarheid.
Indien u de illusie meedraagt dat deze omstreden praktijken in een verkiezingsperiode tot nu toe niet angstvallig worden verzwegen, lees dan wat in onderstaande link staat. Elders in uw geliefde Europa blijft men namelijk wél realistisch:

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/schuldenkrise-euro-illusionskuenstler-11856021.html

  ————–
Advertentie

3 Reacties op “Pssst…. Pechtold, niet verder vertellen!

 1. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 10:24

  Blijft bijzonder dat dergelijke discussies in Nederland niet of nauwelijks worden gevoerd.
  Net zo bijzonder dat de ECB feitelijk de enige partij is in deze crisis (al jaren) die wel actie onderneemt waar de politici machteloos blijken te zijn om zelf ook maar iets te ondernemen.
  Ook bijzonder dat de ECB maar doet en laat, wikt en beschikt buiten het eigen mandaat en de politici ook daarmee verder in hun hemd zet.
  Vraag blijft wel: wat zou er gebeurd zijn als de ECB geen enkele actie ondernomen had? Waar hadden we dan gestaan in Europa?

 2. blutch1 19 augustus 2012 om 00:14

  Als de ECB geen actie had ondernomen zouden politici de zaak hebben moeten oplossen of kapot laten gaan. Dan zouden we in elk geval dichter bij het einde van de crisis zijn. Nu wordt dat steeds maar weer op de lange baan geschoven waardoor de problemen alleen maar toenemen.

 3. King Billy 19 augustus 2012 om 00:39

  Afwachten tot 12 september Karlsruhe. Ondertussen worden allerlei (bestaande?) plannen B-C-D-E verder uitgewerkt.
  Op 11 september komt Barroso met een plan voor toezicht op banken. Volgens de FAZ zijn dat er 6000, die daarvoor in aanmerking komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: