KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

MARK RUTTE, Kunduz coalitie, zorg, EU, euro, ESM

  “Concordia res parvae crescunt, door eendracht komen de kleine dingen tot bloei” *)

EEN FRIS LENTE AKKOORD. ‘WE DID IT, Olli Rehn, JUST IN TIME!’


  MET DANK AAN JOLANDE SAP VAN GROENLINKS

  ZORG IS ONZE ZORG

MET EEN DOODNORMAAL EIGEN RISICO


Last, but not leased (Lease contracten kennen een looptijd, ‘least’ is bijna nix):
“Hear, Hear! Dáár met het geld naar toe! Europese eendracht maakt macht!”:
Het volkenrechtelijke ‘NO-BAIL-OUT MAASTRICHT’ verdrag is BAILED OUT. We hebben nu een souverein NO-BAIL-OUT Europees Stabiliteits Mechanisme met zowaar ook nog een BANKLICENTIE waarin het Europees Financieel Stabiliteits Mechanisme wordt ge-integreerd!
Een superdeal, nog wel uit nood geboren. Eendracht maakt macht! Het kan niet vaak genoeg herhaald worden.

De randvoorwaarden, zoals bankentoezicht op 6000 banken, regelen we nog even. De competente knowhow is er. Nu de organisatie en ambtenaren en het toezicht dáárop nog. Barroso komt a.s. 12 september met een concept. 1 januari 2013 van start. Is daar goed over nagedacht? Anderen, waaronder Weidmann en Schäuble schatten vier jaar in.

Geen bezwaar dat het hele politieke circus in Europa, waaronder Den Haag op vakantie ging, Mark Rutte? En staat nu iedereen, flink gebruind, plotseling onder tijdsdruk? Peperdure Olympische Spelen promoten? Eerst uitgestelde verkiezingen en nu negen dagen verknoeien?
Wel een begroting op tijd naar Brussel, maar geen nieuw kabinet op de Derde Dinsdag in september?
Terwijl er weinig te lachen overblijft, behalve uw wegwuivende lach, na uw kortstondige regeerperiode? En in Brussel niet structureel wordt aangepakt maar schulden op schulden worden geschoven?
Eén ding is zeker: na de bindende uitspraak van het Constitutionele Hof in Karlsruhe gaan er zaken duurzaam veranderen. Doormodderen op de oude manier is namelijk geen optie meer.

  “Concordia res parvae crescunt, door eendracht komen de kleine dingen tot bloei”….

  ——————-

*) Leuk ‘weetje’:
Met uitzondering van de Franse ‘Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap’ bezettingsperiode, was deze Latijnse spreuk reeds in gebruik in het Europese Rijk van Karel V en werd overgenomen door de Republiek der Verenigde Nederlanden in 1588. In 1816 vervangen door het Franse ‘Je maintiendrai’.

********

Advertentie

12 Reacties op “MARK RUTTE, Kunduz coalitie, zorg, EU, euro, ESM

 1. Aad Verbaast 31 augustus 2012 om 11:35

  Als er in 4 maanden een functionerend Europees-wijd bankentoezicht geregeld zou kunnen worden, wat hebben die lui dan in de afgelopen jaren allemaal zitten doen? Slapen, dat mag duidelijk zijn. Nu dromen ze nog steeds.

 2. rikusr 31 augustus 2012 om 12:03

  Ik denk dat Rutte maar eens aan de leugen detector moet

 3. galmiers 31 augustus 2012 om 13:10

  Dat onderste beeld lijkt verdorie wel een bijdehandte galmier. Ons Hof voor Kommer en Care huist in Badoit maar er wordt zelden een beroep gedaan, ze handhaaft zich door het draaien der duimen ( de latijnse term hiervoor is mij even ontschoten), de laatste keer was er een geschil tussen Spa maar de uitspraak werd niet bindend verklaard zodat ze vrolijk door kon bubbelen.

 4. king billy 31 augustus 2012 om 15:56

  Tot op het moment dat men ervaart dat dit geloof valse hoop heeft gewekt. De stemmer heeft nog een keus. Op 12 september eerst de uitspraak van Karlsruhe (10.00-12.00) afwachten en dan echt gaan nadenken voordat wordt gestemd.

 5. king billy 31 augustus 2012 om 16:11

  In het land van de grootste betaalmeester in Europa viel men over de schendbare eigenaar van een huis met sauna, wiens wettige echtgenoot gefrommeld had met een hypotheek. Hij verloor daardoor zijn baan, zijn waardigheid en het geschonken vertrouwen.

 6. Selma 1 september 2012 om 10:45

  Ik ben dol op zulke kleine weetjes (die ik niet wist)
  (meer, meer…)
  en op geld met ‘god’ op het randje!
  (En ach, op Olli Ilmari vanzelf 😉 )

 7. king billy 1 september 2012 om 11:46

  Weetje’s? De voormalige protestantse predikant Gauck in de DDR is nu staatshoofd van Duitsland. Met sinds 14 jaar een vriendin aan zijn zijde wonen ze nu in de ambtswoning ‘Schloß Bellevue’ terwijl zijn vrouw, waarmee hij nog getrouwd is, een belangrijk deel van de opvoeding van de kinderen voor haar rekening nam.
  Dit alles met de dochter Angela van de voormalige protestantse DDR predikant Merkel.
  Het ‘vertrouwen’ van de Duitse burgers in Gauck en Merkel schommelt volgens het gerenommeerde Allenbach Institut rond pakweg 70%.
  De betrekkelijk gezagsgetrouwe Duitse burgers, gewend aan hierarchische verhoudingen, zijn kennelijk minder oerconservatief en toleranter dan het imago wat ze nog steeds om zich heen hebben.
  Ze hebben écht wel iets geleerd, te beginnen in het onderwijs, van hun geschiedenis. Dat begon niet alleen met WO1, Weimar, WO2. De gevolgen van de Frans-Duitse oorlog in de jaren 1870 worden op school eveneens niet vergeten.
  Hun nieuwe grondwet en de bewaking daarvan door Karlsruhe zijn heilige ikonen. Dit ligt nogal gevoelig. En terecht. Wat Brussel daartegenover stelt is wéér verdeeldheid, terwijl de moderne Duitsers, niet alleen om economische redenen, juist verbondenheid in bredere zin zoeken.

 8. Selma 1 september 2012 om 12:00

  Met ‘weetjes’ doelde ik vanzelf op je laatste alinea, die je zelf zo noemde.
  Maar meestal vind ik alles wel boeiend wat je schrijft,
  al interesseren familieomstandigheden van politici me minder.
  Op Duitsland ben ik om allerlei redenen (evt. een blogje waard) zeer gesteld.

  Even kijken om het lukt om dit stemadvies af te beelden:

 9. Selma 1 september 2012 om 12:01

  Ah, jammer: plaatje komt niet mee.
  Voor 12 september lukt dat nog wel.

 10. king billy 1 september 2012 om 12:38

  Ach ja, VSp, het logo is er nog. Rood/blauw op een blanco achtergrond. Maar weer eens eerder van stal halen. Wilde het eigenlijk pas a.s woensdag gaan gebruiken.

 11. hyperinflatie 2 september 2012 om 20:57

  .
  Nationalisme wordt in toenemende mate verwijderd uit de Nederlandse scholen. Vaderlandse geschiedenis heeft een taboe geurtje gekregen.

  Verder

  Ik weet echt niet wat ons te wachten staat op 12 september.

  Soort blinde vlek tegenwoordig en kan niet echt vooruitzien momenteel.

  Hoop wel dat er een soort achterdeurtje komt uit Karslruhe.

  Verder.

  Als het ESM echt op volle kracht gaat werken, dan staan we buiten spel. De media is geindoctrineerd, maar ze willen wel het nieuws
  verslaan en met ‘we weten niet wat daar gebeurt’ en maar wat dom gissen en geen invloed hebben zal ze niet bevallen.

  Op het moment dat de ESM echt gaat knallen en werken, dan wordt het ons snel duidelijk hoe fascistisch het ESM is en hoe het de nationale politiek overbodig maakt.

  het gebied tussen wel en niet een ESM heeft hen een boel tijd gegeven, maar het moment dat de keuze echt gemaakt wordt. wel of niet, dan gaan de poppen echt aan het dansen.

  Kiezen tussen twee kwaden. Het kiezen zelf is nog positief en geeft tijd tot uitstel, maar als het eenmaal een kwaad gekozen heeft dan wordt het kwade pas duidelijk en herkenbaar.

  Laat maar komen die hap. 12 september. Ik kijk er al heel lang naar uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: