KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

VERKIEZINGEN in een ander daglicht.

Terzijde:  Duitse ziekenfondsen met een overschot van 21.8 miljard. „Ziekenfondsen zijn geen spaarbanken“, zegt de betrokken minister en wil lagere bijdragen voor verzekerden.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/gesetzliche-krankenversicherung-reserven-steigen-auf-rekordhoehe-von-21-8-milliarden-euro-11879735.html

*************

 

Nederland op de 5e plaats van de meest concurrerende landen ter wereld in de ‘Global Top Competitiveness Rankings 2012’ pal boven de oosterburen.

http://www.weforum.org/news/persisting-divides-global-competitiveness-switzerland-singapore-and-finland-top-competitiveness

Mede dankzij de ZZP’ers? “TEMPORARY CONTRACTS ARE THE NORM”.

WE MOETEN WEL HET HELE VERHAAL VERTELLEN”, zei de chocolade muntjes uitdelende Pechtold.

Een ander, klein deel van het hele verhaal, geen enkele pretentie op volledigheid. Niettemin.

_________

Plaatje is afkomstig uit een ‘Presentation for Chinese investment in the Netherlands”:

http://de.slideshare.net/ThijsTerlouw/presentatie-nfia

“Taxation of foreign companies in the European Distribution Centers Netherlands is the lowest in Europe, and third lowest in the world .

Other attractive location factors why to invest in the Netherlands….

• Favorable tax climate:

• Business-friendly- Corporate tax rate of 25% environment- Tax Rulings

• Highly skilled labor- Wide treaty network

• High quality of living – 30% Ruling for expatriates”

______

http://www.nl.pwc.com/extweb/bn/taxnews.nsf/Public/UX28838

Nederland kent het op drie na hoogste belastingtarief in de EU (52%).  Wat er niet bij wordt verteld is dat dit tarief vanaf ruwweg vanaf € 51. 500 wordt geheven. In Duitsland is het hoogste belastingtarief 45%, geheven vanaf een inkomen van € 250.000.

BE MY GUEST”, indien je een vergelijkbaar onderzoek tevoorschijn kan toveren wat het werkelijke netto besteedbaar inkomen is na heffingen van bijvoorbeeld sociale lasten, ziektekosten verzekeringen, BPM, BTW, WOZ, waterschap, vastrecht, waterbedrijven, opbouw benzineprijzen, wegenbelasting, accijnzen en tal van overige relevante heffingen.

Persoonlijke ervaring : Kan in Duitsland iedere maand 20% meer overmaken naar een spaarrekening dan een vriend in Nederland met een  vergelijkbaar inkomen en bestedingspatroon.

http://www.deloitte.com/assets/Dcom-Belgium/Local%20Assets/Documents/NL/De_Tijd_Deloitte-European-salary-study.pdf

Ondertussen wordt in Brussel wel degelijk nagedacht over diecte EU belastingheffing: http://www.euinside.eu/en/news/is-it-time-for-common-european-taxes

Zolang het hele verhaal niet wordt verteld, en een voormalig minister refereerde aan Otto von Bismarck met de opmerking dat ‘hoe minder mensen weten hoe wetten en worsten gemaakt worden, des te beter slapen ze”,  is scepticisme gevoed door wantrouwen een gezonde zaak.

Fact checkers, al of niet ZZP’er, blijf uw werk doen.  

Advertentie

8 Reacties op “VERKIEZINGEN in een ander daglicht.

 1. Aad Verbaast 5 september 2012 om 17:16

  Ooit mogen meemaken dat het hele verhaal wordt verteld?
  Uit de grote grabbelton van kennis en informatie kiezen de politici welbewust alleen die informatie die hun eigen verhaal ondersteund respectievelijk in hun straatje past.
  Waarbij ze hun eigen geweten nog sussen dat niet de hele waarheid vertellen nog altijd heel wat anders is dan liegen. En zelfs dat laatste gebeurt te regelmatig.

 2. blutch1 5 september 2012 om 21:23

  Als we nu eens ruilen? Komen er hier bv Duitsers werken die de 30% expatregeling krijgen, gaan wij daar werken, houden we 20% meer over.

 3. King Billy 5 september 2012 om 21:40

  Duiters zijn EU ingezetenen en vallen daarom niet onder de expatregelingen. Heb ‘tig’ Nederlandse belastingformulieren voor Duitsers ingevuld, die in Nederland werken en het wergevers/werknemersaandeel sociale lasten terug wilden hebben met bewijs erbij van aanslag Duitse belastingdienst… Zo werkt dat in de EU en het belasting verdrag tussen DE & NL.

 4. King Billy 5 september 2012 om 21:51

  Meest overtuigende bewijs is dat na verkiezingen alles weer anders is.
  Voor degenen die ons na de verkiezingen regeren en de wetten bekrachtigen, is het een geruststellende gedachte dat ze dáárvoor het stemvolk niet voor nodig hebben.

 5. blutch1 5 september 2012 om 22:00

  Jammer, moeten we iets nieuws verzinnen.

 6. king billy 5 september 2012 om 22:19

  Iets nieuws? Is er reeds, maar ik ga het niet voor mezelf verpesten. En gelukkig willen de Duitsers terecht liever Mallorca dan Nederland als 17e bondsstaat. Geen zin in een camping bij mij in de schapenwei.

 7. Selma 6 september 2012 om 09:44

  ‘Highly educated’ is ook een fraaie.
  Voor hoe lang nog? (Voorzover het waar is dan.)
  Nederland is uniek in de wereld met zijn studenten demotiverende en wegjagende langstudeerboetes. Hoe verzin je zoiets in een landje dat de ambitie meent te hebben ‘kenniseconomie’ te zijn.
  (In Finland is de universiteit trouwens geheel gratis.)

 8. King Billy 6 september 2012 om 10:55

  Kan het niet beoordelen. Desondanks zijn de Nederlandse hogescholen en uni’s populair onder de prestatie gerichte Duitse studenten. Onderzoek door de UvM wees uit dat ze de pest hebben aan het hierarchische duale Duitse systeem (theorie & praktijk), de familiariteit tussen docenten en studenten en de veeltaligheid op hoge prijs stellen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: