KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Marianne Thieme, ‘Karlsruhe’, de ECB, een staatsgreep in een zone die geen staat is. Waarom de EU op ontploffen staat.

Draghi passeert ESM en ‘Karlsruhe’ links en rechts

Marianne Thieme twitterde:

“Laat #ESM zwaar meewegen in je stemgedrag, andere partijen spreken er nauwelijks over, verstrekkende gevolgen! debatgemist.tweedekamer.nl/Player/?mid=14… 20:58:35—
Marianne Thieme (@mariannethieme) September 10, 2012

Ook als het ESM géén uitspraak doet op 12 september laat dit dan eveneens zwaar meewegen in je stemgedrag. 

Want de uitspraak van het allerhoogste Gerechtshof in Duitsland waar de Duitse burger haar allerlaatste recht kan halen, doet er er niet meer toe.

 Mariane Thieme, er is een explosieve situatie ontstaan, waarvan de ernst wordt onderschat. Dankzij de coupe d’état, de Putsch, de staatsgreep van Draghi in een zone waartoe Duitsland ook behoort en diens rechten volkenrechtelijk gerespecteerd moeten worden.

Monti reageerde als volgt op de staatsgreep van Draghi:

‘We hebben Europa en de euro gered”

“We’?  Europa?  Wie zijn ‘we’?”  Welk Europa? ‘Monti’s Europa? De EU in Europa?  ‘Europa gered’? ‘

Gered, waarvan? Van de banken en de financiele markten? Van de totale ondergang?

Is Monti plotseling de woordvoerder van de ‘Godfathers’ van Europa, pardon, de EU, waar Duitsers, géén Italianen, vanaf  de prenatale fase en vanaf de geboorte aan de wieg van de EU stonden? Met een sociaal-economsch beleid, waar de huidige EU de vruchten van plukt.

Het geduld van de Duitse burgers met de EU en de ECB begint zo langzamerhand op te raken. ‘Otto Normal Verbraucher’ wordt nu wakker, luistert, leest en kijkt mee. Ook naar zijn beurs, waarvan de inhoud op termijn fors minder waard wordt.

Het hoe en waarom, en de gevolgen van het einde van de Weimar Republiek wordt onderwezen op scholen. De gevolgen van DDR ineenstorting ervaren de Duitsers tot op de dag van vandaag. Duitsers zijn zich daarvan terdege bewust. Desondanks kent ‘solidariteit’ grenzen. Draghi heeft deze overschreden.

Waarom wil Monti werkelijk een ‘tussen top over het ‘anti-Europa virus’?  Misschien primair om de weerstand tegen het pré-euro inflatoire beleid – gekenmerkt door de toenmalige devaluaties van de Italiaanse lire, de Franse franc, de Spaanse peseta en de Griekse drachme- dat opnieuw wordt ge-introduceerd, bij voorbaat te neutraliseren?

Als in gerenommeerde, invloedrijke dagbladen wordt geschreven dat het moment nadert dat de barricaden beklommen gaan worden, is er wel degelijk iets aan de hand. Of als deze simpele reaktie in de Frankfurter Allgemeine Zeitung spontaan in enkele uren 180 sympathiebetuigingen krijgt:

“Wann werden endlich die Steuerzahler aller Geberländer auf die Barrikaden gehen und diesem Schwachsinn ein Ende bereiten? Muss wirklich erst ein ‘europäischer Bürgerkrieg’ kommen?”

De opiniepeilingen in Duitsland over de EU en het beleid van de ECB zijn een topje van een vulkaan, die Europa kan laten ontploffen.

Dankzij Draghi’s U-bocht om het ESM en het Constitutionele Hof in Duitsland, ongeacht een al of niet vertraagde uitspraak.

http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/verfassungsgerichte-und-europa-ja-aber-11885462.html

„Die EZB und die anderen bedingungslosen Retter sollten im europäischen Interesse die deutschen Bürger nicht auf die Barrikaden treiben. Sie sind kurz davor.“schrijft de http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/europaeische-zentralbank-ezb-belohnt-missmanagement-1.1461110

http://www.faz.net/aktuell/ezb-anleihenkaeufe-die-bedrohliche-macht-des-mario-draghi-11883603.html schrijft : “Onafhankelijk, dat toont de aankoop van staatsobligaties aan, is de ECB allang niet meer“……

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/rettungsschirm-esm-worueber-das-bundesverfassungsgericht-entscheidet-a-851761.html :

„De EU wordt daarmee (het ESM) een “Garantie Unie“.

Bovendien speelt er meer:

Het machteloze Europese Parlement, de Europese Commissie, Bankentoezicht, Bankenunie, het Europese energiebeleid, de begroting van de EU, de Verdragen van Maastricht en Lissabon. De weerstand uit Brussel omdat nota bene pro-EU ‘Mutti’ Merkel, die Griekenland niet laat vallen,  de EU wil ‘herschrijven’.

-o-O-o-

Advertentie

15 Reacties op “Marianne Thieme, ‘Karlsruhe’, de ECB, een staatsgreep in een zone die geen staat is. Waarom de EU op ontploffen staat.

 1. Jan Bouma 11 september 2012 om 04:06

  Als morgen die 40% zwevende kiezers allemaal thuisblijven uit protest kan er sprake zijn van het begin van een revolutie…

 2. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 11 september 2012 om 05:26

  Ik was vanaf de eerste dag al tegen de euro; te vlug erdoor geramd.Mar allez; iedereen heeft gekregen wat ze verdienen door apathie.
  het NL parlement negeert de bevolking; het kabinet negeert het parlement, euro parlement negeert ons kabinet; Draghi en consorten negeert het eur parlement
  Nu nog een faillissement of een forse inflatie/devaluatie en de cirkel is rond.

  Buiten enige discussie om: de beslissingen van draghi dienen onmiddelijk te worden teruggedraaid; die waren illegaal.Draghi dient gearresteerd te worden.

  Maar dit is het recht in europa: een bijstandtrekker die 100 euro er bij pakt, komt voor de rechter; een clown die alles negeert en 2750 milliard weggooid zonder toestemming op een illegale manier krijgt een medaille.

  Ik hoop dat dat hof woensdag……..
  en dat niet mijn bange vermoeden bewaarheid wordt dat die gemanipuleerd zijn.

 3. Aad Verbaast 11 september 2012 om 10:12

  Inderdaad een staatsgreep die zijn weerga niet kent.

  Net bekend geworden dat het HOF dus wel op 12 september uitspraak doet. 12 uur op 12 weten we wat zij er van vinden:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/11/spoedprocedure-heeft-geen-effect-morgen-gewoon-duitse-uitspraak-over-esm/

  En dit is wat Marianne Thieme zelf net schreef over ‘het gedoe’:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/15927_zwakke_lidstaten_moeten_tijden_de_eu_kunnen_verlaten/
  == Het Constitutionele Hof in Karlsruhe besluit woensdag over de legitimiteit van het ESM noodfonds, dat de soevereiniteit van de lidstaten sterk inperkt. De Nederlandse kiezer hoeft zich eveneens niet neer te leggen bij een onomkeerbaar, onfeilbaar Europees beleid als voldongen feit. We hebben nu nog een vrije keuze, benut die! ==

 4. King Billy 11 september 2012 om 10:41

  Goed verhaal van Thieme. Of het nu Thomas Mayer of H.W. Sinn is, van ondergeschikt belang. De onevenwichtigheid tussen de economien van de verschillende landen moet in de (virtuele of parallelle) muntsoort tot uitdrukking worden gebracht.
  Om nationale gevoelens een extra boost te geven, kan de EU daarnaast decentraliseren. Spanje verantwoordelijk maken voor Zuid Ameriika, Italie voor Noord Afrika. Bijvoorbeeld. Out-of-the-box!
  Griekenland blijft een geval apart. Lijkt me niet handig om de Grieken verantwoordelijk te maken voor de Orientaalse Bazar.

 5. King Billy 11 september 2012 om 10:44

  Resteert nog steeds een opkomstpercentage van 60%. Een democratische meerderheid!

 6. King Billy 11 september 2012 om 10:48

  Wordt een gezellig dagje morgen. Overal ter wereld. Wellicht met een wereldrecord kijkcijfers. Dat heeft de EU dan toch mooi voor elkaar gekregen…

 7. Aad Verbaast 11 september 2012 om 14:14

  @King Billy: middels het aanleggen van wat dwarsverbanden is nog meer mogelijk. Griekenland zou dan verantwoordelijkheid kunnen nemen voor alle failed states in de wereld. Daar ligt immers hun expertise.

 8. king billy 11 september 2012 om 15:54

  Geen goed plan. Dan krijgt Griekenland het dubbel aan de stok met iemand die goud waard is. Christine Lagarde.

 9. Aad Verbaast 11 september 2012 om 17:24

  de FAZ gaat er van uit dat morgen het Hof geen blokkade zal leggen tegen de ESM begrijp ik uit het volgende artikel:
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/bundesverfassungsgericht-das-letzte-wort-ueber-die-euro-rettung-11885553.html

 10. rikusr 11 september 2012 om 17:58

  Ik denk dat Merkel en Rutte een flinke vinger in pap hebben in het geheel
  Ze willen niet dat het machtsblok afbrokkelt
  Ook al laat Rutte nu even een ander geluid horen. Donderdag is dat weer heel anders

 11. King Billy 11 september 2012 om 18:50

  Klopt. Da’s de de algemene brede opinie van velerlei staatsrecht deskundigen. Algemeen wordt verwacht dat beperkingen gezocht moeten worden in de ‘breedte en de hoogte’. Eerdere beslissingen van de Bundestag, democratisch genomen, kan Karlsruhe niet terugdraaien zonder in conflict met haar eigen positie te komen.
  Gezocht zal worden naar het besluitvormingsproces, evt. referendum, maximalisering borgstelling, geen nieuwe betalingen in´combi met referendum. Mogelijkerwijze dat het beheer en aanwending van Duitse bijdragen moeten voldoen aan door het Duise parlement gestelde voorwaarden. Dat laatste zou natuurlijk fantastisch zijn. Krijgt Brussel en de ECB en de gouverneurs van het ESM een flinke dreun op hun neuzen.
  Afwachten. Eén ding is zeker. Er gaan dingen veranderen die Brussel niet

 12. King Billy 11 september 2012 om 18:55

  We’ll see and hear,Rikus

 13. Aad Verbaast 11 september 2012 om 18:57

  Ter aanvulling: Artikeltje in de Groen Amsterdammer wat ik net voorbij zag komen:
  :http://www.groene.nl/commentaar/2012-09-11/pyrrhus-overwinning

 14. king billy 11 september 2012 om 20:17

  @Aad verbaast re de Groene. Fraaie analyse geplaatst in historisch perspectief.

  “Daarmee positioneert Weidmann zich als aanvoerder van het oplaaiende Duitse verzet tegen de mediterrane gijzeling van de euro.

  De Bondsdagverkiezingen van september volgend jaar zouden zomaar in het teken van verdere Duitse deelname aan de euro kunnen komen te staan. En Draghi’s triomf van 6 september 2012 zou daarmee niet het begin van het einde van de eurocrisis kunnen inluiden – zoals beleggers en Spaanse en Italiaanse commentatoren nu menen – maar het begin van het einde van de euro. Een Pyrrusoverwinning noemen we dat.”

  Een onderwerp voor de Bondsdagverkiezingen wordt het niet. Dit is grondwettelijk een referendum kwestie. Schäüble zei eerder dit jaar al dat hij ‘in twee tot vijf jaar een referendum noodzakeijk acht”. Zuid-Duitse CSU heethoofden willen z.s.m. een referendum over de euro.
  Dankzij Draghi’s staatsgreep kan dit proces evenwel worden versneld..
  Ben benieuwd of Karlsruhe ‘referendum’ meeneemt in de uitspraak. Naast een tekort aan geld worden politici met dubbele agenda’s bloednerveus als het woord ‘referendum’ valt.

 15. king billy 13 september 2012 om 23:19

  De FAZ kraakt Barroso en zijn plannen over bankentoezicht.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/bankenunion-barrosos-vehikel-11887780.html
  Die sogenannte Bankenunion ist das einzige Feld, auf dem er sich derzeit mit einiger Aussicht auf Erfolg tummeln kann.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: