KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Onderhandelaars van VVD en PvdA laten zich even ‘bijpraten’…..

PIJNLIJK

” VVD-leider Mark Rutte zei na afloop van het gesprek dat het  ‘buitengewoon nuttig  is dat de onderhandelaars zijn bijgepraat door financieel-economische deskundigen.”

Kennelijk mankeerde er iets.

 Pijnlijk

-o-o-o-

http://www.nu.nl/nieuws/2917386/experts-waarschuwen-informateurs-economie.html

______

De Jager schat in dat dit voor het European Stability Mechanism (ESM) in huidige vorm (500 miljard) te behappen is. “Het fonds is hier groot genoeg voor.”

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/23/de-jager_spanje-zelf-naar-esm-voor-herkapitalisatie-banken-dowjones1139149.xml

__________

‘Brussel’ lanceerde voorstel om ESM inleg te gebruiken als zogenaamde  ‘hevel’  om 2000 miljard te vergaren. Een zelfde methode was de aanleiding voor de ondergang van Lehmann Brothers en ontketende in 2008 de financiele crisis.

Alleen de Finnen lagen dwars en de Duitse minister van Financien, Schäuble, maakte het voorbehoud dat conform de uitspraak van ‘Karlsruhe’ het Duitse parlement inspraak heeft. Of was Nederlandse instemming niet de moeite waard om te vermelden? Als Nederland een zelfde voorbehoud had gemaakt, of ook dwars was gaan liggen, had dit ongetwijfeld de aandacht van de internationale pers en publieke media getrokken…  Sliep het Nederlandse Parlement weer eens?

http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldung/vervierfachung-des-euro-rettungsschirms-esm-soll-auf-zwei-billionen-euro-gehebelt-werden_aid_825205.html

________________

Advertentie

3 Reacties op “Onderhandelaars van VVD en PvdA laten zich even ‘bijpraten’…..

 1. Aad Verbaast 25 september 2012 om 10:09

  Natuurlijk slaapt het parlement. Nu al helemaal met een meerderheid van de PvdA en VVD die samen in de achterkamertjes aan het bekokstoven zijn hoe ze “uit de crisis” komen. Nu even geen spoeddebatjes en dus de handen vrij.
  == Alleen de Finnen lagen dwars en de Duitse minister van Financien, Schäuble…==

  De Jager is vandaag al op het matje geroepen door deze heren. Wordt zweten in de sauna.

 2. king billy 25 september 2012 om 11:17

  De Jager brengt ongetwijfeld vertrouwelijk verslag uit bij de Financiele Commissie van de Tweede Kamer, zoals hij ook in eerste instantie met Target2 vertrouwelijk omging, terwijl de discussie elders al een jaar werd gevoerd. Gelukkig zijn er buitenlandse media die wel hun werk naar behoren uitvoeren en aan nationaal narcisme een broertje dood hebben.
  Helaas las ik dat de distribiteur van buitenlandse dagbladen, waaronder de FAZ, in Overijssel, Drenthe en Groningen met de distributie is gestopt…..

 3. company offshore 20 oktober 2012 om 00:37

  Voorts doe ik de suggestie een Burgeradviesraad op te richten (die overigens ook de uitvoering zou moeten bestrijken) met als opdracht van het parlement een gedegen onderzoek te doen naar de werkelijke beleving en ervaring van de gebruiker in alle sectoren waarin de marktwerking/marktordening speelt. Zo’n Burgeradviesraad zou een mooi nieuw element zijn in het proces van versobering en inkrimping van het externe adviesstelsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: