KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

RUTTE II verslaat MERKEL II. 42-33 op punten. Vrouwenquotum.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mark Rutte doet het! Merkel verslagen! Hij kan een feestje bouwen!

In beide ministersploegen vijf vrouwen, maar Merkel is verslagen op procentpunten omdat ze in een ruimer jasje zit. En als politici érgens verliefd op zijn naast geld van anderen, zijn het ‘procenten’. Zonder deze twee heilige grootheden staan ze machteloos.

Reken maar mee. Twee ministersploegen, één ploeg geleid door een vrouw bestaat uit 15 spelers met 5 vrouwen. De andere ploeg, geleid door een man, met 12 spelers in het veld eveneens 5 vrouwen. Bingo, 42-33 op punten voor ploegleider Rutte. In procenten!
Voorlopig niet te verslaan, want Merkel moet binnenkort in de herhaling. De kans dat ze daar zonder kleerscheuren uitkomt, is nog maar de vraag. En áls ze daar ongehavend uitkomt, is ze waarschijnlijk aangewezen op leden van de Duitse collega club van Samson. Waar nogal wat ambitieuze, gefrustreerde Spekmanneke’s rondlopen die op hoge toon een bestuurlijke vinger in de alsmaar dunner wordende pap opeisen.

Voor de altijd goedlachse Mark Rutte wederom een tastbaar resultaat waarmee hij goede sier kan maken zodra hem het goed uitkomt. Zoals bij de regering van Nederlands belangrijkste handelspartner, in Brussel of bij het vrouwelijke electoraat.

De spectaculaire benoeming van Mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert op Defensie is wellicht de meest opvallende, strategische zet in de rij van soms onbegrijpelijke benoemingen van de vakministers(v/m). Interessant kan het worden tussen haar en haar Duitse tegenhanger, de bestuurlijk zwaargewicht Thomas de Maizière. In het kader van verstrekte orders vanuit verschillende commando centra in Brussel ligt enige vorm van pontonbruggetjes slaan over de Rijn bij Tolkamer door deze twee spelers (v/m) namelijk voor de hand.

Om een paar serieuze dwarsslagen te noemen, beiden zijn tot over hun oren verwikkeld in bezuinigingen en Nederlandse opleidingen onder Duitse bescherming in Afghanistan. Daarnaast aan de ene kant van de grens de aanschaf van JSF’s, terwijl  aan de andere kant van de grensplaats Losser op 220 kilometer van Den Haag, wordt overwogen reeds bestelde Eurofighters (140 stuks) juist áf te bestellen in ruil voor onbemande/onbevrouwde ‘Kampfdrohnen’.

Nog iets dat speelt. Mevr. Hennis-Plasschaert zit met gepantserde luipaarden in haar maag, terwijl Duitsland van de Bundestag zo’n 100 tot 130 van die luipaarden aan Indonesië mag verkopen. De veranderde samenstelling van de Tweede Kamer biedt evenwel een opening om samenwerking te zoeken. Immers, het voor Indonesiërs overbekende begrip ‘taboe’ is er ook om, evenals tradities, doorbroken te worden.
Met als welkom ‘side-effect’ dat het imago van een non-ex-koloniale imperialist wat opgepoetst kan worden. Duitsers hebben deze handicap in de Gordel van Smaragd niet. Een beetje ‘piggyback riding’ terwille van de internationale diplomatie en goede betrekkingen moet kunnen zonder dat samenwerking dichter bij huis onder druk komt te staan.

Bovendien, de Duitse Marine zit een beetje met een echte driemaster omhoog. De opleidingskolos ‘Gorch Fock‘, regelmatig te bewonderen tijdens Sail Amsterdam. Een mooier, tastbaar symbool als mascotte om de goede oude VOC-tijden en de verhalen over ‘Jan de Okkelokkemaker‘ te laten herleven, is nauwelijks denkbaar.

In dit alles moet toch enige taptoe-muziek zitten, nietwaar?

In algemenere zin over ‘vrouwenquota’, Gina Lollobrigida zei eens dat vrouwen er om bekend staan dat ze sneller fouten toegeven dan mannen, waardoor het lijkt dat ze er meer maken. Welnu, hier alleen al liggen tal van onbeproefde tactische mogelijkheden en kansen voor het oprapen om deze fabel eens en voor al nadrukkelijk te ontkrachten.

Kortom, de angst dat de ploeg van de slimme Mark Rutte voortijdig het loodje legt, lijkt nogal voorbarig met zo’n ijzersterk vrouwenquotum. Merkel, Wilders en Van Haersma Buma hebben voorlopig het nakijken.

-o-o-o-

Advertentie

5 Reacties op “RUTTE II verslaat MERKEL II. 42-33 op punten. Vrouwenquotum.

 1. Aad Verbaast 6 november 2012 om 18:33

  Mooie fotoserie!
  Ik moet wel denken aal de uitspraak: je hebt lies, damned lies en statistics. Iets waar politici wel raad mee weten.
  Bij deze bombardeer ik Jeanine Hennis-Plasschaert vooralsnog tot ‘excuus-Truus’ van het jaar.
  Over de tanks: definitief afgeschaft. Er staan er nog 100 wachtend op een koper.
  F-16: net een reportage gezien over vliegbasis Leeuwarden. Daar staan 30 van die dingen.
  8 kunnen er slechts van vliegen. De rest is in onderhoud, wachtend op onderdelen. de ‘huid’ inmiddels volgeplakt met pleisters om scheuren te dichten.
  Daar zit je dan als vrouw op zo’n ministerie. Moet je gaan uitleggen dat je anders dan alle andere vrouwen geen gat in de hand hebt. Nog een miljard extra bezuinigen..

  Met in het achterhoofd de discussie die zich heeft afgespeeld tijdens de formatie: http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/11/05/ik-hoef-dat-ding-niet-lees-nrc-reconstructie-formatie-terug/

 2. rikus 6 november 2012 om 19:02

  De VVD is neergestort Mark Rutte was defect

 3. King Billy 7 november 2012 om 08:04

  In de Brusselse Ivoren Toren ligt het ook gevoelig:
  http://www.taz.de/!104174/
  „Frauen verhindern Frauenquote
  Statt einer verbindlichen Frauenquote in Vorständen scheint es EU-weit auf eine „Quote light“ hinauszulaufen. Der 40-Prozent-Vorschlag wurde gekippt.“

 4. King Billy 7 november 2012 om 08:07

  Alles valt te repareren. De vraag is welke kosten nog acceptabel zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: