KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Europese steun voor maffia in ‘Limassolgrad’ ? 10 miljard voor ‘failliet’ Cyprus?

EUROPEES GELD VOOR CYPRUS?

Lees ook: https://koningbilly.wordpress.com/2013/03/18/de-verenigde-schulden-van-europa/

Cypriotische banken als witwas machines. Duitse geheime dienst, de BND,  trekt aan de politieke bel. ‘Russische maffia trekt de eurozone in.’

“Europees geld ter bescherming van Russisch zwart geld“

“Het geld uit het Europese reddingsfonds zou door financiële instellingen gebruikt kunnen worden voor het witwassen van geld van de Russische maffia die op het eiland zaken doet.”

Het Duitse weekblad Der Spiegel, ‘german-intelligence-report-warns-cyprus-not-combating-money-laundering’, deed onderzoek.  Presseurop vertaalde. Enkele alinea’s:

“Met dat geld moeten de Cypriotische banken worden ondersteund. Bondskanselier Angela Merkel, minister van Financiën Wolfgang Schäuble (beiden van de CDU) en hun Europese collega’s worden daarbij met een onoplosbaar dilemma geconfronteerd. In een geheim rapport van de Duitse inlichtingendienst (BND) staat immers wie het meest van dit Europese belastinggeld zullen profiteren: Russische oligarchen, zakenlieden en maffiosi, die hun zwarte geld op Cyprus hebben belegd.”

“De Europeanen kunnen ook niet beweren dat ze van niets wisten. Want uitgerekend de BND analyseerde de toestand op Cyprus, besprak die vervolgens met deskundigen van de Trojka (EU-ECB-IMF). De BND-agenten brachten geen goed nieuws.“

“Het witwassen wordt vergemakkelijkt door de ruimhartige mogelijkheden voor rijke Russen om Cypriotisch staatsburger te worden. Volgens informatie van de BND hebben tachtig oligarchen zich op deze manier toegang tot de gehele EU verschaft. Alleen al in 2011 zou zo’n 80 miljard dollar uit Rusland zijn weggesluisd, volgens de BND, een groot deel via Cyprus. Russen zouden voor 26 miljard dollar op Cypriotische bankrekeningen hebben gedeponeerd. Dat is aanzienlijk meer dan het jaarlijks bruto binnenlands product van het land.“

“Maar Cyprus wordt in een document van het Europees Parlement over de georganiseerde misdaad in Rusland op meerdere plekken genoemd. En in een rapport van de Wereldbank over 150 internationale gevallen van corruptie wordt verwezen naar meerdere firma’s en rekeningen op Cyprus.

“Bovendien profiteren van de hulp niet alleen ambtenaren, boeren of arbeiders, maar ook een kaste van rijke immigranten, die schaamteloos met hun rijkdom pronken – en die nauwelijks een bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen van het land. Ondernemingen betalen op Cyprus maar tien procent belasting.”

“En uitgerekend dit land moet nu royaal geholpen worden“

“As one Merkel confidant put it: “Cyprus isn’t an economic problem, it’s long since become a political one.”

“De Duitse oppositiepartij SPD is vastbesloten bondskanselier Merkel deze keer voor het blok te zetten. Tot nu toe hebben de sociaaldemocraten het regeringsbeleid bij de redding van de euro steeds gesteund. Maar in het geval van Cyprus willen ze die steun aan voorwaarden binden“

Waarom zwijgen het Nederlandse parlement en de Nederlandse Main Stream Media in alle talen?  Wordt dit voor de zoveelste keer zogenaamd onder het mom ‘vertrouwelijk‘ buiten het zicht van het publieke domein gehouden? Ofwel, ordinair gepoogd dit goedlachs op elegante wijze onder het tapijt te schoffelen?

Tja, als dit een vast onderdeel van het handelen is, dan komt het blijkbaar niet eens meer bij pro-Europa politici op om gewoon een eerlijk verhaal te vertellen.

´Gaan de Nederlandse Regering en parlement instemmen met hulp, die deels terecht kan komen bij  goed georganiseerde maffioso?

 Waarmee het toch al  discutabele beleid voor de eurozone én de EU nog verder in diskrediet wordt gebracht? 

Cyprus is momenteel Voorzitter van de Europese Unie.

-0-0-0-

Meer lezen:

http://www.presseurop.eu/nl/content/article/1474121-cyprus-een-satellietstaat-van-rusland

http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/356481-paradijs-voor-russisch-kapitaal

http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/2749191-eu-bereidt-megasteunpakket-voor

Plaatje komt van snel,een schuldenplan

Ongoing:

11.02.12: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3392454/2013/02/12/Dijsselbloem-jaagt-Cyprioten-in-de-gordijnen.dhtml

Advertentie

13 Reacties op “Europese steun voor maffia in ‘Limassolgrad’ ? 10 miljard voor ‘failliet’ Cyprus?

 1. Aad Verbaast 8 november 2012 om 12:13

  Ik rol van de stoel als ik dit lees in het artikel:
  == Maar het is geen optie om de hulp te weigeren. Dat zou een desastreuze boodschap zijn aan het adres van de financiële markten. Waarom zouden de Europeanen Spanje of Italië redden, als zij nog niet eens in staat zijn een dwerg als Cyprus te helpen? ==
  Hoezo geen optie? En waarom zou voor een normaal denkend mens dat alleen maar uitgelegd worden als “niet in staat zijn”?? Onderschatting van de intelligentie van de buitenwereld die blijkbaar “grosso modo” (om Zijlstra maar even te citeren) veel hoger is dan die van de politici zelf.
  Je kan immers gewoon weigeren met een eerlijk verhaal dat het land een corrupte bende is!

  Tja, als liegen vast onderdeel van het handelen is, dan komt het niet eens meer bij ze op blijkbaar om gewoon een eerlijk verhaal te vertellen..

  Volkomen terecht dus die houding van de SPD “Maar in het geval van Cyprus willen ze die steun aan voorwaarden binden“
  Met de kanttekening dat de politiek (ook een politiek probleem) elke keer weer laat zien dat “Harde voorwaarden” misschien wel gesteld worden, maar dat ze elke keer weer boterzacht blijken te zijn in de uitvoering.

 2. Jan Bouma 8 november 2012 om 12:50

  De rechtshandhaving, en het niveau ervan, staat of valt met de handhavers. Zijn de handhavers corrupt dan kun je per definitie geen goede handhaving verwachten. Dit is een algemeen geldend probleem voor talloos andere beoordelingen in weer andere situaties.

 3. King Billy 8 november 2012 om 21:53

  Het bedrag waarvoor Nederland garant moet staan is relatief gering. Derhalve eenvoudig om in de nieuwe 2e Kamer, die struikelen over de zorgpremies, als bijzaak te bestempelen.
  Ooit politici zich zien druk maken over andersmans dubieuze ethische handelingen en aspecten, indien dicht bij huis hun politieke toekomst in het geding is?

  De troika is vrijdagi n Nicosia.

  http://www.myfoxaustin.com/story/20043090/cyprus-bailout-deal-may-take-longer-than-expected
  The official, who spoke only on condition of anonymity because of the sensitivity of the negotiations, said he didn’t think an agreement would be signed during the talks, starting Friday, between the Cypriot government and a team from the European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund.

 4. King Billy 8 november 2012 om 22:01

  Voor corrupte rechtshandhavers, idem toezichthouders en politici zijn er twee mogelijkheden. Of ze zijn een engel, of ze leven nog.

 5. Aad Verbaast 9 november 2012 om 02:06

  Als het relatief een bijzaak is dan zegt een bekende wet (de naam is me even ontschoten) dat juist daar in de praktijk de meeste aandacht aan wordt geschonken. Dan is er nog een kans!

 6. King Billy 9 november 2012 om 08:02

  Zoiets als Wees de minste zodra bijzaken de hoofdzaken overschaduwen.

 7. blutch1 16 november 2012 om 01:11

  Wat lijkt Nederland toch eigenlijk veel op Cyprus. Daar wassen ze wit en hier wassen ze op kosten van andere landen. Als Nederland ooit hulp nodig heeft zou de reactie van anderen wel eens kunnen zijn: net goed, ze hebben ons jarenlang onze inkomsten ontnomen, nu zij een keer.

 8. King Billy 16 november 2012 om 22:57

  Gelijke monniken, gelijke kappen. Past ook nog in het EU-straatje.

 9. hyperinflatie 18 november 2012 om 17:05

  Het is nog steeds stil over die Cyprus hulp.

  Of hebben ze niet meer nodig en gaan de Russen even een paar miljardjes doneren?

 10. King Billy 18 november 2012 om 17:50

  Wordt stilgezwegen temidden van het Griekse en Midden-Oosten gedreun.

 11. King Billy 14 maart 2013 om 09:07

  Cyprus zit toch wat anders in elkaar. Voldoende voor Van Rompuy om per extra persbericht te melden dat regeringsleiders zich ook over Cyprus buigen. Politiek gevoelig. Vorige regering Russisch geld geleend, dat ook onder bailout programma moet worden meegenomen.
  http://www.handelsblatt.com/politik/international/bei-zahlungsausfall-moodys-warnt-russen-vor-verlusten-in-zypern/7925538.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: