KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Het vervolg op RUTTE I, RUTTE II, okt. 2010 – nov. 2012

  RUTTE I

“Dit wordt een kabinet waar rechts Nederland haar vingers bij aflikt”

Op zijn vingers getikt, excuses volgden:

“Natuurlijk ben ik er voor iedereen”

—-

RUTTE II

NIET DOORSCHUIVEN MAAR AANPAKKEN, BRUGGEN SLAAN

We realiseren ons heel goed dat we grote offers vragen van alle Nederlanders. Maar het kan wel. En het lukt als we de komende jaren op alle niveaus samenwerken en op alle niveaus bruggen slaan, naar elkaar en naar de toekomst.”

“Nivelleren is

terug naar de euro, het centrale thema van deze verkiezingen.  Het is een kwestie van tijd voordat de belastingbetaler de rekeningen van noodfondsen ESM en EFSF en van de ECB gepresenteerd krijgt: in totaal ruim 135 miljard euro. Door de nalatigheid van het kabinet van VVD en CDA schuift deze rekening door naar de burger en naar de volgende generaties. Banken blijven ondertussen hun hand ophouden

een feestje.”

Volkskrant.nl: Een jaar Rutte in 10 quotes van vingers aflikken tot rekenfoutjes.

Volkskrant.nl: Kabinet Rutte II, Rutte: In zee gaan met PVV was een fout.

NRC.nl: Verkiezingen, bruggen slaan het kortste motto van de afgelopen jaren.

Trouw.nl : Verkiezingen 2012,  De VVD pakt niet aan maar schuift financiele problemen voor zich uit.

Buitenland. Over rekeningen doorschuiven:

Handelsblatt/politik/international: euro krise leicht versprochen, rasch gebrochen.

Die Zeit.de: Europa Griechenland. Huisvrouwen gaan meebetalen.

Am Ende, so sehen es viele in Brüssel und Berlin, wird all das möglicherweise nicht ausreichen – und von 2013 an, so haben es die EU-Chefs beschlossen, kann der Privatsektor ganz offiziell an den Krisenkosten beteiligt werden‘.

Er is echter een lichtpuntje, het kabinet Rutte II slaat ook bruggen naar de buren. Dat dan wel weer:

Focus.de: Toeristen mogen spoedig weer hash kopen.

-0-0-0-

Advertentie

9 Reacties op “Het vervolg op RUTTE I, RUTTE II, okt. 2010 – nov. 2012

 1. rikus 19 november 2012 om 16:54

  Hoe lang zou het duren?

 2. Aad Verbaast 19 november 2012 om 18:25

  Zitten we weer mooi opgescheept met een premier die niet kan rekenen, niet kan onderhandelen, geen visie heeft, een ‘team’ om zich heen heeft verzameld waar als voorwaarde werd gesteld (blijkbaar) dat het CV vooral niet mocht aansluiten bij de verantwoordelijkheid. Tja, dan is dat wel een heel groot offer wat hij vraagt van de Nederlanders.
  Vooralsnog is het enige wat hij zal bereiken is dat de werkeloosheid oploopt, de staatsschuld ook oploopt (zeker als er zo’n 135 miljard bij moet worden opgeteld), de koopkracht afneemt, de huizenmarkt verder instort, de zorg wordt uitgekleed en die “uitgestoken hand” slecht een middelvinger blijkt te zijn.
  Wat een bende!

 3. King Billy 19 november 2012 om 19:06

  Tsja,, mandjes moeten kunnen draaien in de winderige polders.

 4. King Billy 19 november 2012 om 19:10

  Geen idee, Rikus. Wel fantasieën.

 5. Th Balvers 19 november 2012 om 23:14

  Geen premier in NL is onbekwaam. Dat weiger ik te geloven. Hun presentaties kunnen ongelukkig zijn, hun ambtenaren slecht werk leveren. Ze hebben allen hun sterke en zwakke punten. In het kamerdebat was hij uitstekend. Wilders moest in het zand bijten. Nogmaals: ik ben geen VVD-er, vind het een onmogelijke coalitie. Maar hem totaal afbranden, nee…

 6. King Billy 19 november 2012 om 23:31

  Rutte, en zijn kabinetsleden verzwijgen de waarheid. Huisvrouwen gaan meebetalen aan de noodsteunepakketen van het EFSM, het ESM en de ECB. Drees zei tenminste waar het precies op stond en wat de burgers stond te wachten.
  Rutte ‘draaikont’. Dat deed hij eerder. Ondanks wellicht goede bedoelingen. En splijt daarmee op termijn de samenleving nog verder.

 7. artafterallart 12 oktober 2013 om 11:08

  En dan nu een ‘Vergrotingsakkoord’:
  met een langere neus naar de kiezer
  met een groter gat in de begroting
  met een verlenging van het zwijgen over de tikkende tijdbommen
  met meer risico’s dat het gebroken wordt door 1 stem tegen in de senaat van de verbonden partijen in de 2e kamer
  met meer opportunisme in de schouders die eronder gezet zijn

 8. King Billy 12 oktober 2013 om 11:32

  Hier kunnen we een hoofdstukje aan toevoegen. Na De Jager, die z’n hotelpas kwijtraakte, nu Dijsselbloem die afzag van een bezoekje aan twee vrouwen, Lagarde en Janet Yellen. Wel of niet verstandig van Dijsselbloem, de achternamen voorspellen weinig goeds. Tenzij men daarvan is gecharmeerd. Want wat in ’t vat zit verzuurd niet.

 9. King Billy 13 oktober 2013 om 21:23

  Dit is op KING BILLY's REPUBLIC herblogden reageerde:

  RUTTE en HOOGLANS REALPOLITIEK
  De inmiddels zeer ervaren coalitiebouwer Rutte met deze keer een fundamentakkoord op zak, is het gelukt -mede dankzij steun uit de Bijbelse oppositiehoek- samen met het Hoofd van de Regering niet als demissionaire Minister-President ‚200 jaar Koninkrijk‘ op te sieren.
  Alleen al de gedachte ‚demissionair‘ in dit kader is nèt een brug te ver. Laat staan de gedachte aan knallende krantenkoppen in de buitenlandse pers, TV reportages en Brussels ongenoegen over zo’n uniek fenomeen. Berlusconi en Orban zijn al vervelend genoeg naast ‚euro redden‘.
  De hooggepolijste Realpolitik heeft op korte termijn Nederland voor een nationale ramp behoedt. Althans voorlopig. Na de Kerst en Nieuwjaar, als alle feestjes weer voorbij zijn, ziet de wereld er echter anders uit. De resultaten van drie jaar gelegenheidscoalities bouwen vertalen zich dan in extra kosten en minder euro’s in de beurs van stemmers.
  Desondanks niet getreurd. Een politiek bruggetje verderop naar de supra-nationale, ondemocratische €U met gemanipuleerde verdragen die procenten en Richtlijnen dicteert, is werkelijk kiezen er voor niemand meer bij. Eén keer een referendum, was één keer te veel.
  Met de pro-€uropese oppositie als schaduwregering in het parlement, redt Rutte en passant ook nog Samson, een heuse eurovoorzitter en hun partij. Een steuntje in de rug voor de ECB en de €U.
  Nieuwe verkiezingen als alternatief en de gevolgen zijn in tal van opzichten duur. Plotseling is tijd dan geld. Tijd, die in het verleden al zo vaak en lang is verspild. Bovendien, stemmers hebben niets te kiezen. Keuzes worden elders gemaakt.
  Nieuwe verkiezingen brengen evenmin iets nieuws wat feitelijk allang bekend is. Alles moet veranderd worden, zodat fundamenteel alles bij hetzelfde kan blijven: als de gesmeerde bliksem fundamenteel ruimte scheppen voor de euro zodat weer meer geheveld kan worden voor ‚€uropa redden‘.

  Rutte, wetend dat werkelijk kiezen voor het onmogelijke -bindende referenda op hoofdzaken- de stemmer in heel €uropa niet is gegund, draaft voorlopig breed lachend door. En gaat feestjes vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: