KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

De ‘Blauwe Banaan’, Europa’s Melkweg.

hart

Goldene_&_Blaue_Banane

Een Blauwe Banaan, een Gouden Banaan en een Europese Bananen Richtlijn.

“The minimum size (with tolerances and exceptions) is a length of 14 cm and a thickness (grade) of 2.7 cm. It specifies minimum standards for specific quality classifications of bananas (Extra, Class I, Class II). Only Extra class bananas have to comply fully with the shape specifications. Class II bananas, for instance are permitted to have “defects of shape”; Class I bananas are permitted only “slight defects of shape”.

“The European Commission has pointed out that as of April 2009 the specific rules for bananas have not been repealed.”

-0-0-0-

Links: Wikipedia

Twintig jaar ‘Bananen oorlog’ : http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-beendet-Bananenstreit-article7707876.html

Advertentie

8 Reacties op “De ‘Blauwe Banaan’, Europa’s Melkweg.

 1. Th Balvers 7 december 2012 om 12:22

  Als het ook gaat om lichtintensiteit dan zie je grote steden Engeland, Benelux-Frankrijk, N.Italië en opvallend de Nijldelta. Boeiende kaartjes.

 2. King Billy 7 december 2012 om 12:40

  Dankzij de kascultuur heeft Nederland de hoogste lichtintensiteit ter wereld. Alweer een wereldrecord!

 3. Aad Verbaast 7 december 2012 om 12:44

  Duidelijk verlicht overzicht van een werelddeel die er alles aan doet om een gereguleerde bananenrepubliek te gaan worden. Klasse.

 4. King Billy 7 december 2012 om 13:23

  Inmiddels bijgewerkt: 9 nov. 2012:
  http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-beendet-Bananenstreit-article7707876.html

  ‘Kicken’, deze Melkweg centraal aansturen. ‘Europa is wel sexy’ – Herman Van Rompuy.

 5. Aad Verbaast 7 december 2012 om 14:23

  == Der Bananenstreit war nach Angaben der WTO einer der längsten Handelskonflikte seit dem Zweiten Weltkrieg. == toe maar..
  Europe goes bananas!

 6. Selma 7 december 2012 om 22:01

  Ik zal wel de enige zijn die hier niets van begrijpt. Landen als Frankrijk en de Scandinavische doen niet mee aan het ‘blauwe’. We leven toch niet meer in de veertiende eeuw?
  Kascultuur. Heb je wel eens langs de Italiaanse en Spaanse kusten gevaren?
  Om te grienen, een en al glasplaat.
  Omdat er traditioneel een ‘vruchtbare halve maan’ in het Nabije Oosten was, moet iemand daar grappig met een Melkweg op doorborduren (iemand die niks van borduren weet, sic)?
  Melkweg, betekent dit dat de melk er weg is, wegens uitgemolken zijnde, of is dat weg waar gemolken kan worden, omdat elders de uiers leeggeroofd zijn? In dat laatste geval hoort Finland er zeker bij, als een van de grootste betalers aan Europa, met Duitsland en Nederland.

 7. King Billy 7 december 2012 om 23:52

  @Selma.
  Een Europese Melkweg die als een kromme banaan over Europa ligt, waar het merdendeel van het geld voor agrarische subsidies wordt gefourneerd, terwijl de EU ondertussen een absurde Richtlijn over de eigenschappen van bananen verordonneert. Deze ook nog eens verschillende klasse’s toedicht en idealistische Europese politici hun visie over Europa de hemel inprijzen?

  Begrijp me goed, tegen een vredig en verenigd Europa ben ik niet. Wel op de manier waarop en hoe dit gestalte krijgt. Nagenoeg op ieder terrein geldt hier dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst bieden. Grote (politieke) projecten zijn stuk voor stuk geflopt. Van een Europese Grondwet, zgn. vrijhandelszone’s, via Schengen tot de Euro. De laatste splijt meer dan dat deze bindt. Herinner je nog, 2000/2001: ‘De euro is voor ons allemaal’?
  Niemand weet of zonder EU ook een oorlog met wapens voorkomen is. De EU, toegespitst op de eurozone, is nu een economische oorlog. Mede als gevolg van verbroken verdragen. Zoals vroeger daarom oorlogen ontstonden.. Europa was en is een continent waar verdragen aan de lopende band worden geschonden. De EU vormt daar geen uitzondering op.
  Met een toenemende tendens om de macht weer te centraliseren.

  Eén simpel voorbeeldje hoe het ook anders zou kunnen: Waarom zouden Spanje en Portugal niet decentraal verantwoordelijk kunnen zijn voor het Zuid Amerikaanse beleid van de EU met ruggesteun vanuit Brussel? Goed voor hun gevoel van eigenwaarde. Zo zijn er tal van onderwerpen die decentraal aangestuurd kunnen worden.
  Waarom moet dat per se uit de Ivoren Torens in Brussel, Straatsburg, Luxemburg (een niet onafhankelijk EGH inmiddels -daar kom ik 9/10 december op terug) en Frankfurt?

  De controle op de centrale macht, ook in de nieuwe voorstellen, is wederom onvoldoende afgedekt. Daarom zijn de voorstellen van de ‘Quadriga’ Van Rompuy, Barroso, Juncker en Draghi levensgevaarlijk. ‘Haiku schrijver’ Van Rompuy tegenover de samengestroomde pers na weer een mislukte eurotop, als grap: ” Ik vindt Europa wel sexy”………. Daar heeft hij over nagedacht. Machtsdenken van een systeempoliticus. Die zeer recent te kennen heeft gegeven geen voorstander te zijn van democratisch gekozen Europese topleiders…..

 8. King Billy 17 oktober 2013 om 12:38

  Inmiddels is de Duitse Huffington post online. Lettertype van de artikelen hetzelfde als de Frankfurter Allgemeine. Bij de laatste verdienen alle medewerkers een redelijk salaris. Bij ‘the Huff’ nauwelijks een cent.
  http://www.huffingtonpost.de/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: