KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Rutte deelnemer in ‘bedriegers manoeuvre’?

eurotop

Op papier is € 960 miljard voor het meerjarenbudget van de Europese Unie overeen gekomen. Echter door de lidstaten is slechts € 908.4 miljard toegezegd om tegemoet te komen aan de wensen Engeland.

De doorgaans goed ingelichte, invloedrijke Frankfurter Allgemeine Zeitung kopt in dit artikel  „Einigung ist ein unglaubliches Täuschungsmanöver“.

Voor de goede orde:  ‘Täuschung’ is ‘bedrog’. Een zware beschuldiging, harde woorden door, nogmaals, een veelal goed geïnformeerd en invloedrijk dagblad, dat niet over één nacht ijs gaat alvorens in deze termen tot publikatie over te gaan.

Een synoniem in het Duits voor ‘Täuschung’ is ‘belügen’. Een ander gangbaar, ‘volks’ synoniem dat wordt aangegeven in een Duits woordenboek begint met een ‘v’, heeft een ‘a’ in het woord en eindigt op een ‘n’. De volledige omschrijving overschrijdt echter normale normen van fatsoen.

Of vertelt Minister President Mark Rutte simpelweg slechts een deel van hetgene dat is overeengekomen?

-o-o-o-

http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/653979-1302/adders-onder-het-europese-begrotingsgras

Advertentie

16 Reacties op “Rutte deelnemer in ‘bedriegers manoeuvre’?

 1. artafterallart 9 februari 2013 om 20:59

  @King Billy
  Ik dacht het al, het kon niet waar zijn. Het was allemaal voor de buhne. Zwetertje Rutte had slechts een fopspeen op die tombola gescoord om verpakt in onnavolgbare woorden (zie link in mijn reactie artafterallart 9 februari 2013 om 08:06 bij blog van Aad) als trofee mee naar huis te nemen. Koren op de molen van de oppositie! Wat een brokkenpiloot!!!

 2. blutch1 9 februari 2013 om 21:51

  960-908,4= 51,6. Ja, Rutte zit er wel meer zo’n 50 miljard naast. Schijnt besmettelijk te zijn.

 3. EJW 9 februari 2013 om 22:27

  We worden constant bedrogen. Ik vertrouw er zowat geen een meer

 4. King Billy 9 februari 2013 om 23:48

  Rutte, de man van 100 miljard!

 5. King Billy 9 februari 2013 om 23:53

  Ieder politicus is niet te vertrouwén want men moet oppassen met politici die niets zonder geld kunnen doen. En op politici die denken alles met geld te kunnen doen.

 6. King Billy 9 februari 2013 om 23:57

  @Allen. De voorzitter van het Europees Parlement handelt niet zonder eigenbelang door de nieuwe begroting niet goed te keuren. Hij wil namelijk in 2014 Barroso opvolgen.

 7. King Billy 10 februari 2013 om 00:02

  Rutte zou het meest efficient zijn, indien hij dingen doet, die niet gedaan hoeven te worden.

 8. Aad Verbaast 10 februari 2013 om 01:32

  Cameron was (voor zover ik las) de enige die wel dat getal van 608 miljard noemde direct na de marathonrace. v Rompuy, Barosso cum suis incl Mark hadden het over 50 miljard meer. Zelfs de mogelijkheid dat het nog meer kon worden werd geopperd.
  Nu heeft die laatste zich wel eens eerder vergist, wat toen ook met gegoochel moest worden recht gebreid. Ook nu zal er veel genoopt moeten worden al was het maar omdat iedereen de kiezers thuis een prettig verhaal moet vertellen natuurlijk.
  Kroes wees hier vandaag al fijntjes op.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/02_februari/09/economie/Kroes_EU-budget_troosteloos_compromis.xml
  “troosteloos compromis tussen nationaal politiek opportunisme en subsidieverslaving”
  “opportunistische keuzes”
  “Soms denk ik dat Europa te belangrijk is om over te laten aan politici”, aldus de eurocommissaris

  Tja, en dan Schultz.. Behoorlijk pissed. Maar als ik nu hoor dat hij Barosso wil opvolgen dan zal hij zich wel wat gedeisder gaan gedragen. Heeft al heel wat vijanden gemaakt volgens mij.

  Wat een zooitje, wat een bende!

 9. King Billy 10 februari 2013 om 02:03

  Integendeel, hij wil een hogere begroting, evenals Barroso, die oorspronkelijk een 6.2% hogere begroting indiende. Dan heeft Schulz meer armslag om Hollande’s postmoderne Frans kolonialisme in Europa te subsidiereren. De link naar het artikel van Paul Brill over Frankrijk in dit verband in de tekst van het betreffende, vorige blogje gezet.

 10. artafterallart 10 februari 2013 om 07:27

  Maar hij wil zo graag de eerst verantwoordelijke zijn @King Billy. Die onstuitbare drang van hem om zich in die rol te onderscheiden van de rest van Nederland heeft hij gemeen met Balkenende. Ook dat hij iedere vraag beantwoordt met uitleg van de procedure om een antwoord te kunnen geven. Wat dat betreft doet hij al de dingen die niet gedaan hoeven te worden. Maar je hebt gelijk, dat kan veel efficienter door gewoon te zwijgen en te grimassen, de deur voor iedereen open te houden die er niet doorheen hoeven te gaan, de actetassen te dragen die niet verplaatst hoeven te worden, de jasjes af te kloppen die niet vuil zijn, het glas in te schenken dat al vol is, thee te schenken die niemand lust, met Wilders een lang ommetje te maken die niks te vertellen heeft, lintjes spannen en zelf doorknippen, de gouden koets een flinke poetsbeurt te geven die niet gebruikt zal worden, de telefoon aannemen en meteen doorgeven, zijn schoenen los en vastknopen, zijn keel schrapen om niets te zeggen enz.

 11. Aad Verbaast 10 februari 2013 om 10:49

  @King Billy: eens dat hij hard riep (en met het EP dreigde, alsof hij deze in de zak heeft) dat er een hoger groeiend budget moet komen. Ook eens dat hij hier mee in lijn lag met Barosso en van Rompuy.
  Daarom interessant te zien hoe hij nu gaat handelen als hij de pretentie heeft om Barosso op te volgen. Barosso en van Rompuy stellen hem niet aan immers.

 12. Henk 10 februari 2013 om 12:29

  Als je 1 euro hebt kun je er geen 2 uitgeven. Vroeg of laat knalt het zootje uit elkaar.
  grH

 13. King Billy 11 februari 2013 om 11:52

  @Henk. Nee hoor, volgens Hollande die spiegelt aan de geldpolitiek van Japan en de States, zijn de geldpersen oneindig inzetbaar. Af en toe crisisje, die weer opgelost moet worden met de geldpersen hoort er gewoon bij

 14. King Billy 12 februari 2013 om 20:17

  Afwachten. Er is veel Russisch (zwart) geld. Er is een Cyprus dat ‘slechts’ 17 miljard nodig heeft. Er zijn in maart verkiezingen op Cyprus. Er is het ‘Nederland/Rusland jaar’. Er is een ‘Duitsland/Rusland jaar ‘. Er zijn in dit kader twee staatsbezoeken gepland. Er is een Rotterdam dat 30% Russische olie importeert. Er is een gaskraan tussen Rusland en Europa. Er is een EU die zich ernstig zorgen maakt om energie. Er is een Dijsselbloem. Er is een ECB. Er is monopolist Gazprom. En er is een snel verstoorde Putin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: