KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Volkskrant publiceert tendentieus uit explosief onderzoek ECB. Pensioenen

volkskrant

Wellicht heeft de online redaktie van de Volkskrant met haar artikel zich laten verleiden tot ‘copy-redigeren-paste-publiceren’ door een artikel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung: Duitsers zijn de armsten in Europa met een tabelletje waar de Cyprioten als ‘bijna rijkste’ uitkomen.

Zelfs uit de talloze reakties van lezers, waaraan de FAZ, in tegenstelling tot de Volkskrant, ruimte geeft bij nagenoeg ieder artikel in de FAZ-online versie, had de online-redaktie van de Volkskrant kunnen afleiden, dat de berichtgeving ‘te kort door de bocht’ is.

Maar dan nog, wellicht dit artikel niet eens gelezen, enige nuancering en relativering was desondanks op haar plaats geweest. Daarvoor is de publicatie op deze wijze te suggestief en het onderwerp, met achterhaalde cijfers van 2009/’10, politiek explosief.

Hier het volledige resultaat van het onderzoek door de ECB en de centrale banken van de eurozone. Een volledig ander beeld komt dan tevoorschijn. Beschikbare bestedingsbedragen en private schulden spelen ook een rol.

http://www.ecb.int/pub/pdf/other/the eurosystem household finance and consumption_survey statistical tablesen.pdf?a82dacc63d1b3bcc6754c94ac247e13d

Met een ‘quick scan’ van deze publikatie had de Volkskrant online-redactie beter de ECB, Brussel, Den Haag en DNB alvast kunnen waarschuwen niet in de voetsporen van voormalig PvdA leider Wim Kok te treden. In andere woorden:

AAA

De grootste spaarpotten van het Nederlandse volk zijn pensioenfondsen met een aandeel van 49 procent. Andere landen doen het met minder, veel minder, van 20 procent en nòg minder en investeren hun spaargelden voor de ‘oude dag’ elders.  In hun slecht lopende bedrijfje’s bijvoorbeeld. Als politici beweren, dat Nederland één van de ‘beste’ pensioenregelingen 2.2.4a ter wereld heeft, zeggen ze er niet bij dat dit met spaargeld van het Nederlandse volk bij elkaar is gesprokkeld.

Spaargelden die in Cyprus worden aangesproken onder het voorzitterschap van PvdA minister Jeroen Dijsselbloem. Overweeg ook de ‘Brusselse’ plannen onder leiding van de socialistische Voorzitter van de Europese Commissie, Barroso, een uniform Europees sociaal systeem op te zetten. Barosso, een ‘getallen jongleur‘, die tijdens zijn korte regeerperiode in Portugal niet schroomde het pensioenfonds van de Portugese PTT af te tappen. (klik op de onderstreepte links voor achtergrondinformatie, welke Nederlandse MSM om al of niet begrijpelijke redenen niet publiceren). En Griekenland ‘redding’ met de Marshall-hulp vergeleek .

pensions

Er komt nog iets bij. Volgens een andere tabel in dit rapport is het Nederlandse volk zwaar overschuldigd als gevolg van de hypotheek en onroerendgoed problematiek. Dit drukt als een loden last op de balansen van banken. Politici willen nu pensioenfondsen opschepen met hypotheekschulden waarvan hoogst onzeker is of deze voldoende rendabel zijn om straks uw pensioen te kunnen garanderen. Want daar komt het uiteindelijk op neer. Elders kunnen namelijk noodzakelijke, betere rendementen worden behaald.

En dan worden de werkende generatie en gepensioneerden op termijn dubbel en dwars genaaid, wat politici ook beloven. Overigens, zou Wim Kok als commissaris van diverse bedrijven nimmer hebben geweten van dubieuze fiscale brievenbus constructies?

Lees ook eens : Barroso over spaargelden, “Ik wil geen Europese Superstaat” (Duits). Of:

VVD en Pvda willen uw pensioen plunderen

https://koningbilly.wordpress.com/2012/06/26/sparen-sparen-met-zn-allen/

-o-o-o-

Advertentie

7 Reacties op “Volkskrant publiceert tendentieus uit explosief onderzoek ECB. Pensioenen

 1. Aad Verbaast 10 april 2013 om 11:22

  Voor elk wat wils in deze getallen. Nog afgezien dat de getallen wat gedateerd zijn (alhoewel ik niet denk dat er wezenlijk wat veranderd is) lijkt het me moeilijk vergelijkbaar.
  “Lies, big lies and statistics”
  Veel van de tegoeden zitten muurvast in de vermaledijde pensionfondsen in Nederland. Gelegaliseerde diefstal, waar ook nog eens met verlekkerde gezichten naar gekeken wordt om die nog weer eens te gaan afromen.
  En over de media: terechte typering: knip en plak journalistiek. “Beg, steal and borrow”.
  Veel verder komen ze niet meer. Mogelijk een convergerend effect richting de politiek die daar ook een handje van heeft.

 2. King Billy 10 april 2013 om 13:17

  ‘De MSM’ kruipt lekker bij elkaar in ‘De Balie’ om tijdens een onderonsje over zichzelf te praten:
  http://www.denieuwereporter.nl/2013/04/mediacircus-democratie/

  Opvallend in het ECB onderzoek is het hoge percentage eigen onderneminkjes in de Club Med landen ivglm Noord Europa. Werkt uiteraard ‘contant’ betalen in de hand, een niet onbekend verschijnsel in de eerstgenoemde landen.

 3. rikus 10 april 2013 om 14:05

  Dat de pensioenen steeds onveiliger worden is wel zeker. Ik ben nu bijna 7 jaar gepensioneerd. Bij aanvang was het volledig betrouwbaar. Kijk eens hoe de vlag er nu bij hangt

 4. artafterallart 10 april 2013 om 14:55

  Nadat ze hebben lopen gillen dat je je pensioengat tot de rand moet vullen, staan ze nu klaar om hem tot de laatste cent voor je af te vegen….

 5. rikus 10 april 2013 om 21:19

  Politiek is de (per definitie onvolmaakte) wijze waarop in een samenleving de belangen tegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen

 6. Pingback:Referenda. Soeverein naakt over de akker Europa en banken redden? | KING BILLY's REPUBLIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: