KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Inhuldiging. NOS en Sylvie van der Vaart krijgen concurrentie van Hape Kerkeling

Google op Hape+Kerkeling+Krönung+ ORF en meer dan dertig Google pagina’s impliceren dat de NOS en RTL coryfee “Let’s Dance“  Sylvie van der Vaart tijdens de inhuldiging van Willem-Alexander concurrentie krijgt van Hape Kerkeling op de Oostenrijkse staatszender ÖRF.

De in Duitsland en Oostenrijk immens populaire Hape Kerkeling (48, met Nederlandse wortels) schreef in 1991 TV-geschiedenis met een ARD uitzending van ‘Ganz Normal‘, waarin hij Koningin Beatrix persifleerde en aftroefde tijdens haar staatsbezoek aan de Duitse Bondspresident. Hape Kerkeling ging verkleed, getooid en geschminkt als Koningin Beatrix ‘Lecker Essen‘ in het presidentiële paleis ‘Schloß Bellevue‘ in Berlijn.

Tegenover de ÖRF laat Hape Kerkeling, als exclusieve ‘Sonderkorrespondent’ voor de ÖRF‘, volgens de Stuttgarter Zeitung, vrij vertaald, weten:

“Te berichten over het Koninklijke Paleis, over de Nieuwe Kerk en al deze bijzondere plaatsen waar de inhuldiging -of ‘Krönung‘, zoals wij het noemen- plaatsvindt, is voor mij een grote eer en minstens zo veelbetekenend als de dag waarop ik mijn eindexamen haalde en in mijn kinderjaren commune deed.“

Kennelijk maken vele anderen buiten Nederland van deze dag ook een feestje. Aan de komiek, auteur, presentator en moderator, toneelspeler en zanger Hape Kerkeling is zo iets toevertrouwd.

Programma ÖRF :

Dinsdag, 30 april vanaf  9.05.  K & K, Koning en Kerkeling: http://programm.orf.at/?story=24505

-o-o-o-

6 Reacties op “Inhuldiging. NOS en Sylvie van der Vaart krijgen concurrentie van Hape Kerkeling

 1. Aad Verbaast 24 april 2013 om 11:36

  Wordt het toch nog een leuke dag! 😉

 2. King Billy 24 april 2013 om 11:42

  @Aad verbaast. Eerst Maar eens het weer afwachten. DVD recorder niet vergeten! Een historische uitzending.

 3. Mevrouw Beentjes de Wit (Tine) 24 april 2013 om 19:06

  Dat Wincke deed me een beetje denken aan de Lorenzcurve. Je zult het er misschien niet ingelgd hebben maar ik haalde er wel iets in die richting uit. Als inkomen en vermogen ongelijk verdeeld zijn en daar is hier toch sprake van als ik de echte Beatrix afzet tegen haar goedkope karikatuur, dan hebben we een middel nodig om de spreiding van inkomens in beeld te brengen wat hier dan weer gebeurt in de lunchingrediënten. We hebben hier wel erg om het filmpje moeten lachen, terwijl over de Lorenzcurve toch nauwelijks iets te lachen valt.

 4. King Billy 25 april 2013 om 06:14

  Nevenkosten en eventuele collateral damage, ofwel nevenschade, worden niet meegenomen in inkomensverdeling.

 5. cornutus 29 april 2013 om 19:28

  Haha. Je kunt wél lachen met die Oostenrijkers. Althans, met hun nazaten dan.

 6. King Billy 29 april 2013 om 20:55

  Nou ja, niet alleen de Oostenrijkers vinden dit prachtig. Voor hun is het een gratis toneelvoorstelling in ‘tig’ delen met een Weens Operette tintje. Die denken met weemoed terug aan hun keizer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: