KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Geen cent meer voor integriteit Dijsselbloem, Rutte, Samson en de EU

Europa wordt geteisterd door de vloek van zogenaamde ‘zombie-banken’, welke eigenlijk failliet zijn, maar met goedkope, langlopende kredieten in leven worden gehouden.

Een bijzonder geval en als voorbeeld, is de Cyprische Laiki Bank. Deze bank ontving meer dan elf miljard aan krediet onder het ‘Emergency Liquidity Assistance’ programma (ELA). In maart 2012 stopte de ECB deze noodhulp, waardoor het alsmaar vooruitgeschoven bankroet van Cyprus werd blootgelegd.

Recent heeft de opperbaas van de Cyprische Centrale Bank, Panicos Dimitriadis, zitting hebbende in de Gouverneursraad van de ECB, dat beter ge-informeerde kringen het bankroet van Cyprus allang zagen aankomen en hun geld in veiligheid brachten. Tien miljard euro verdween uit Cyprus.

Dimitriados behoorde tot deze ‘kringen‘, maar ging ondertussen rustig door met het financieren van de Laiki Bank met geld van de ECB.

Formeel garandeert de Cyprische Centrale Bank de verliezen van het ELA programma, maar in de praktijk worden noodkredieten over Target2 gefinancierd, waarvoor direct alle centrale banken in de eurozone garant staan. Indirect belastingbetalers dus, die gemeenschappelijk schuldenaar worden dankzij politici en bestuurders die onoirbare praktijken toestaan. Zo niet aan meewerken.

Met Cyprus als voorbeeld. En als proeftuin, omdat Dijsselbloem het Engelse woord voor ‘blauwdruk’ niet in zijn mond heeft genomen tijdens een interview. Elders wellicht wel?

Het is ondenkbaar dat sleutelfiguren in de Nederlandse politiek en bestuurders hiervan niet op de hoogte waren, en niet tot de betere kringen behoorden. Derhalve ook niets te verwijten zijn.  Maar ondertussen allerlei onmogelijke capriolen uithalen om wat nog in de knip zit en op bankrekeningen staat burgers te ontfutselen teneinde veel te hoog gegrepen idealen te financieren. Banken in de Eurozone hebben totaal zo’n 9000 miljard aan kredieten uitstaan.

En nu zelfs met terugwerkende kracht ‘zombie banken’, die noodhulp uit publieke middelen ontvingen, alsnog het ESM in te loodsen. Een ESM met een maximum kapitaal van 500 miljard, dat oorspronkelijk was bedoeld om staten te redden, waarvoor zo’n 60 miljard voor banken is bestemd.

 

http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3911651-de-grillen-van-de-brusselse-goden

 

 

Advertentie

16 Reacties op “Geen cent meer voor integriteit Dijsselbloem, Rutte, Samson en de EU

 1. Anarchocom 25 juni 2013 om 13:48

  Banken dien je overeind te houden om het kapitalisme overeind te houden. “Waar halen we eens geld vandaan zonder het zelf te voelen? … Ach ja! De proleten!”

 2. Aad Verbaast 25 juni 2013 om 17:27

  Nu de burger uitgeknepen is en nog wordt omdat die mag opdraaien voor een overheid die van wanten weet om geld over de balk smijten en 10-tallen miljarden heeft uitgegeven om de banken overeind te houden, komt hij vandaag met een pleidooi dat de burger meer geld moet uitgeven.
  Praat hij ze nog even een schuldgevoel aan ook nog. Je moet maar durven.
  “rekening niet doorschuiven naar de volgende generaties”. Huppa, geef alles maar uit en er is niets meer door te schuiven.
  Wie er nog brood van bakken, mag het zeggen. Politoclogica..

 3. artafterallart 25 juni 2013 om 21:15

  Zolang er geen liegsporen op hun smoelen te bekennen zijn, hebben we te maken met narcisten en psychopaten. Dat is gruwelijk, maar de topposities worden met name door deze gestoorde zielen bezet. Onopgemerkt bouwen zij aan een totalitaire democratie, waarin de politiek haar reikwijdte oneindig uitbreidt tot alle aspecten van het menselijke bestaan. Waardoor zij zichzelf onaanraakbaar maken. Wij brave burgers hangen allang als marionetten aan hun touwtje, al mogen we nu nog wat spartelen. Straks maken niet alleen je centen, maar al je gedachten en handelingen, deel uit van hun politieke domein.

 4. EJW 25 juni 2013 om 23:40

  Onze pensioengelden willen ze ook gaan verkwanselen zag ik in het nieuws vanavond

 5. Selma 25 juni 2013 om 23:58

  De constateringen van graaien en falen, prachtige observaties en analyses, weer en weer. We lezen het, en weten het. Maar de oplossing King Billy? Koning Billeke, kunt u die ook eens aanreiken? Dank u.

 6. King Billy 26 juni 2013 om 06:49

  @EJW De regering vertelt niet de ware motieven omtrent pensioenfondsen opzadelen met hypotheek potefeuilles.

  https://koningbilly.wordpress.com/2013/04/10/volkskrant-publiceert-tendentieus-uit-explosief-onderzoek-ecb-pensioenen/
  ‘Volgens een andere tabel in dit rapport is het Nederlandse volk zwaar overschuldigd als gevolg van de hypotheek en onroerendgoed problematiek. Dit drukt als een loden last op de balansen van banken. Politici willen nu pensioenfondsen opschepen met hypotheekschulden waarvan hoogst onzeker is of deze voldoende rendabel zijn om straks uw pensioen te kunnen garanderen. Want daar komt het uiteindelijk op neer. Elders kunnen namelijk noodzakelijke, betere rendementen worden behaald.”

 7. King Billy 26 juni 2013 om 07:01

  @Selma. Integriteit, transparantie en zware straffen op misbruik en manipulatie van publieke goedgelovigheid en(geld)middelen. Levert Samson ook een bonuskaart bij zijn oproep om meer te consumeren, terwijl banken goedkoop geleend geld van de ECB wereldwijd investeren op de beurzen, terwijl pensioenfondsen worden opgezadeld met dubieuze hypotheek portefeuilles van de banken? Betaald met spaargeld van doodgewone, werkende burgers?

 8. King Billy 26 juni 2013 om 07:12

  @afterallart. Elders wordt de term ‘EUSSR’ in zwang. Da’s wellicht overdreven, maar stapje voor stapje worden €- en EU-burgers in een sociaal-economisch corset geperst, waar geen ontkomen aan is onder het mom van TINA. ‘There Is No Alternative’.
  Dat is er wel, Maar dan moet de politiek, alvorens chaotisch te reageren op de waan van de dag, de nodige zelfreflectie in acht nemen.

 9. King Billy 26 juni 2013 om 07:14

  @Aad Verbaast. ‘Politicologica’. Zie reaktie aan EJW. Politicologica is doorspekt met drogredenen.

 10. artafterallart 26 juni 2013 om 07:54

  @King Billy. TINA is idd de grootste leugen en laat zien hoe gemakkelijk de democratie totaliseren voor hen is, hoe dogmatisch men denkt enz. Alternatieven zijn er altijd. Zelfreflectie van dergelijke gestoorde zielen is zeldzaam. Je zal daar vele rechtsgangen voor moeten maken en dan nog: http://www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP_ANP-250613-313/Lagarde-wist-alles-van-Tapies-schikking.aspx

 11. King Billy 26 juni 2013 om 08:46

  @allen. Emoties lopen hoog op. Toonaangevende FAZ komt met venijnig op-ed Artikel.
  Als voorbeeld voor alle schuldigen -bankiers, politici, bestuurders- aan het debâcle van de Anglo Irish Bank in een zaak stoppen en vervolgens:
  “Auf den mit diesen Personen gefüllten Sack schlage man solange mit dem Knüppel ein, bis das Wehgeschrei unerträglich wird. Danach nehmen sich alle Entscheidungsträger in Europa an der Hand und sichern den Bürgern zu, dass sie ein Debakel wie jenes der Anglo Irish Bank nie mehr zulassen werden.“
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/anglo-irish-bank-die-ueberheblichen-banker-12244151.html

 12. King Billy 3 juli 2013 om 08:23

  En weer probeert Barroso het. Nu heten het ‘eurobills’ in plaats van Eurobonds voor het Europees Parlement en laat een commissie de voor-en nadelen daarvan onderzoeken.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/barroso-setzt-kommission-ein-weder-di-mauro-soll-eurobonds-untersuchen-12268223.html
  Hij had zich de moeite kunnen besparen. DNB deed ook onderzowek. Toevallig?
  “The impact of sovereign debt exposure on bank lending: Evidence from the European debt crisis.
  Conclusie grofweg:
  While our paper provides evidence that exposure to impaired sovereign debt negatively affected the supply of bank credit, the verdict on the overall effect of the euro area crisis, as well as on policy makers’ success in resolving it, is still out.
  Of in andere termen: Dubieuze staatsschulden op bankbalansen verhinderden kredietverlening en nog allerminst zeker dat de uitgedokterde reddingspolitiek succesvol is.

  Klik om toegang te krijgen tot Working%20Paper%20382_tcm46-293531.PDF

 13. artafterallart 3 juli 2013 om 10:35

  @King Billy
  Het wordt een raar soort monopoly. waarin van ‘ons geld’ zeepbellen gemaakt wordt en van het ‘vastgoed’ aan schulden luchtkastelen gekocht worden…..

 14. King Billy 6 juli 2013 om 22:07

  @artafterallart.Banken, die politici controleren (Rothschild), of politici die (centrale) banken besturen en controleren en de regels dicteren, is geen optie. Dan gaat het fout. Laat Het Volk dan maar voor oppergod spelen, de kennis van het Volk is minstens zo groot als degenen, die in parlementen hun collega’s controleren.

 15. King Billy 11 juli 2013 om 11:52

  Helder uiteengezet wat de ‚rijke?‘ helft van Europa boven het hoofd hangt: Kleren afgeven aan de ongekozen, incomptente, idealistische Europese Commissie.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/winding-down?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=02af450652-nb&utm_medium=email&utm_term=0_ec416e99c9-02af450652-296397401

 16. King Billy 17 juli 2013 om 09:08

  Liet bij BNR de volgende reaktie achter bij het bericht dat de EU het IMF uit de Troika wil verwijderen. Dit keer was het Vivianne Red(d)ing, die Barroso naroeptoeterde:

  Hmmm, worden de euroburgers klaargestoomd voor een nieuwe haircut op Griekenland in september die in dit geval niet meer uit garanties bestaat, maar direkt staatsbegrotingen van geverlanden gaat raken? 165 miljard aan garanties bij geverlanden staat uit, bij de ECB 45 miljard en bij het IMF 21 miljard. Dat de gouverneursraad van het IMF geen trek in Griekenland meer heeft, ligt voor de hand. En hoe zit het met Dijsselbloem, die een voorschot op winsten uit schuldhulpverlening inboekte op de staatsbegroting?
  Na de zomer de gesocialiseerde zondvloed. Geen dijk die dit tegen kan houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: