KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

2014 wordt beter!

HET VOLK KRIJGT BROOD EN SPELEN

 

Honderdenduizenden namen een kijkje in het nieuwe jaar. Bij Wikipedia. Vele talen met eigen pagina’s, ieder met eigen accenten. Van lokale verkiezingen, vele herdenkingen tot grote evenementen en nog veel meer.

Was er in 2013 nog de de G20 in St. Petersburg, in 2014 de Olympische Winterspelen in Sotchi, daarna Europese Verkiezingen en wederom terug naar Sotchi. De G8 met Van Rompuy en Barroso als waarnemers (“Beobachters“ volgens Duitse Wiki) namens Europese Unie. Belangrijke thema‘s: Migratie en Eten. 81 millioen wereldbewoners erbij in 2013. Vergelijkbaar met het inwonersaantal van Egypte. Moeten allemaal te eten krijgen.

 Om het feest compleet te maken het Wereldkampioenschap Voetbal aan de andere kant van de nagenoeg leeggeviste Atlantische Oceaan.

Maar o jéé, o wéé , wat als het roodgele gevaar roet in het eten gooit? De Chinezen doen met dit alles niet of nauwelijks mee. Die vieren overal ter wereld allereerst hun eigen Nieuwjaar en slepen in 2014 een Trojaner naar binnen. Voor hen is vanaf 31 januari 2014 het Jaar van het Houten Paard.

-o-o-o-

 

 

 

 

Oproepstatistieken Wikipedia:  http://stats.grok.se/de/latest30/2014

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: