KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Déjà-vu, verkiezingen zijn eigenlijk overbodig. Ich müss Brüder werden!

Tsjonge jongejonge, van alles een beetje minder van nòg minder en de pronkende veren gaan prompt steels omhoog.

De deplorabele status quo cijfers in dit blogje zijn alweer achterhaald, maar het enige dat recordbrekend groeit als kool zijn schulden.

Naast  stijgende schulden en garanties in eigen eurostaat zijn de griekse schulden voor 90% in handen van belastingbetalers gemanoevreerd. Een gevaarlijk precedent zonder garanties dat het na Cyprus met blijkbaar systeemrelevante banken hierbij blijft. Het BNP in de eurozone is inmiddels voor zo’n 130% verpand. Obligaties, leningen en garanties voor allerlei voorname plannen die duurder uitvielen of in duigen vielen. Geld daarvoor ontstond uit het nagenoege niets.

 Griekenland had niet in de eurozone opgenomen mogen worden. Daarmee werd de grondsteen gelegd voor de huidige problemenHet Stabiliteits Pact werd daardoor volledig ondermijnd. Europese (socialistische) politici valt dit rechtstreeks te verwijten, omdat de euro  “is as much political as economic”.

Gefaciliteerd en aangemoedigd door dezelfde politici en bankiers, verschuldigden burgers zich eveneens. En niet voor zo’n heel klein beetje.

Paniek! Want van de aangename geur, opstijgend uit rammelpannen in een opgepimpte eurokeuken, kan men uiteindelijk niet leven. Vervolgens kwamen hevelinstrumenten.  Een “Ja, bail-out/Nee, bail-in” EFSM en het nog steeds omstreden ESM verdrag. ELA‘s, LTRO’s, OMT‘s, TARGET2 van de ECB en mogelijk eurobonds als instrumenten  komen goed van pas om problemen vooruit te schuiven.

Door tijdgebrek geplaagde politici moeten tijd vinden voor politieke nulsommenspelletjes tijdens zenuwslopende eurotoppen waar iedere keer weer de euro werd gered. De ECB voorkwam ondertussen erger als Grote Redder. Regeringen kunnen weer naar banken stappen voor liquide middelen, hún kostje is gekocht.

De ECB heeft echter niet de taak de economie aan te zwengelen en weinig wijst er op dat in het laatste, de economie, fundamenteel verandering komt, zodat lasten ietwat dragelijker worden.

Rutte II nam alvast een voorschot op winst uit reddingsoperaties en boekte dit in om zijn begroting rond te krijgen. Onder aanvoering van Dijsselbloem is de blauwdruk voor het Cypriotische proeftuintje inmiddels tot een legitieme component geheveld. De Ieren doen in feite aan monetaire staatsfinanciering, schoorvoetend geaccepteerd door de ECB. Eén grote familie is  aandeelhouder van de schulden in de Spaanse voetbalcompetitie. Eén grote familie, waar ruzie en misantropie de verhoudingen dicteren.

Een Bankenunie met een eigen reddingsfondsje van 60 miljard krijgt daarmee iets van theatrale windowdressing.

Ondertussen wordt ECAS op vele fronten, op verschillende tijdstippen en op verschillende manieren overal actief ingezet om faillerende staten, een verpolitiekt geldsysteem in de Transfer Unie, de europese idealen en banken van de totale ondergang te redden. Transfer Unie? Niet alleen geld naar het zuiden. Spaarders worden via banken naar de speculatieve beurzen gejaagd dankzij de lage rentepolitiek.

ECAS?? European Citizens Asset Stripping. Achter dit acronym -de EU is verliefd op acronymen- schuilt geraffineerde asset stripping van burgers zonder redelijke compensatie of enige vorm van garantie. Letterlijk alles wordt uit de kast gehaald om naar de pijpen van ongekozen Barroso, Barnier en Olli Rehn te dansen.

De tijd dat landelijke en europese politieke élite met eerlijke, betrouwbare, dus realistische cijfers en de consequenties op de proppen komen, is allang verdwenen. De laatste twee zijn er, maar worden door de eerste bewust verzwegen om politiek opportunistische redenen.

De liefde voor de ‘Lilke’ button is groter dan de wil om transparant en integer te opereren. Getuige de manipulaties rondom het Verdrag van Lissabon, het verbroken Verdrag van Maastricht en jongleren met retoriek.

Déjà-vu, een Griekse tragedie kunstmatig in leven houden om Europa te redden, voorspelt weinig goeds. Gelegaliseerde European Citizens Asset Stripping daarom ook al instrumenteel om déja-vu te redden. We zitten weer eens in de val.

De €Uropese Transfer Unie krijgt steeds meer vorm. Verkiezingen zijn eigenlijk niet eens meer nodig.

-o-o-o-

P.S.

BELASTINGEN
Temidden van het financieel, politiek en straatgeweld bevindt zich in Europa een weldadige oase. Het belastingparadijsje en afvalputje van Europa:  Nederland. Buitenlandse ondernemingen actief in €Uropa en rijke burgers weten de weg naar Utrecht e.o. perfekt te vinden.

Hollanders zijn namelijk goed in faciliteren. Bijvoorbeeld licentierechten erkennen om belasting te vermijden. Immateriele goederen –geld in de vorm van kredieten, rente, winsten, verliezen, patenten en merkrechten- worden vanuit  deze oase meer over de wereld geschoven dan welke Europese produkten ook.

In schril contrast tot brave ECAS-belastingbetalers en kleine, lokale bedrijven die met moeite kunnen overleven of kopje onder gaan, worden door deze ondernemingen soms geen cent belasting betaald. Honderden miljarden worden onttrokken aan €U landen waar de omzet van deze bedrijven wordt g€g€n€r€€rd. Veel omtrent deze praktijken is hier en hier te lezen. Mooie woorden tijdens de G-8 en de G-20 zijn voor de Bühne.

Het wordt politiek een hete herfst, een spreekwoordelijk uitgeklede Sinterklaas met als toetje een Kerstsprookje, dat alsmaar vroeger komt. Hoe mooi is het dan om alvast speculatief weg te dromen over een mooi kadootje.

Een geslaagde Griekse reddingsoperatie –want dan is €Uropa gered!- met een rekening die in drachme‘s komt, en niet wordt gestuurd tot de dag dat de koeien op het ijs dansen tijdens St. Juttemis. Met banken, welke voor ieder krediet van 1000 euro tenminste 100 euro bij onze ECB deponeren.

Alles eventueel ook met bitcoins te verrekenen. Koerswinsten na een jaar belastingvrij!

Grafiekjes op basis van FAZ, eurostat

Advertentie

9 Reacties op “Déjà-vu, verkiezingen zijn eigenlijk overbodig. Ich müss Brüder werden!

 1. Th Balvers 28 augustus 2013 om 11:32

  Een lezenswaardige analyse waar werk van gemaakt is. Zeer onderbouwd. Complimenten. Zelf ben ik niet financieel-economisch onderlegd en onderga de crisis zoals de overgrote meerderheid: passief, half berustend, half verontwaardigd. Maar dat Rutte II op de verkeerde weg is, is me maar al te duidelijk.

 2. King Billy 28 augustus 2013 om 22:21

  @Th, Balvers. Wellicht ten overvloede, Van Rompuy en Barroso melden keer op keer dat het BNP van de EU met 520 miljoen inwoners groter is dan het BNP van de VS. Da’s pure misleidende propaganda. Cijfers kloppen, de rest van factoren niet. Want is het normaal dat ‘Europa’ aan de euro hangt, omdat “als de euro faalt, dan faalt Europa?” Bedoeld wordt het euopese ideaal. En dat de toekomst van de eurozone, dus het ‘europese ideaal,, zo langzamerhand van één land met 60 miljoen inwoners afhangt?
  Als men dan per se met de VS vergelijken wil, zou de toekomst van de VS afhangen van de deelstaat Texas.
  Af en toe kann men de EU met de atoombom vergelijken. De fabricatie van de bom bracht onder wetenschappers gejubel voor, het bestaan bracht de mensen nog niet aan het denken over mogelijkheden en gevolgen. Het was de werking, die mensen tot fundamenteel nadenken aanzette.

  Het bestaan van de bom kan men niet terugdraaien, het aantal wel. Ook wat de EU betreft, is het volstrekt gelegitimeerd over het bestaan en de werking kritisch na te denken en wetenschappers en politici onder controle te houden.
  In de EU is het laatste niet het geval omdat de EU een laboratorium met wetgevende bevoegdheden is geworden. Daarom is het uit de hand gelopen.
  En voor de atoombom kan men ook als voorbeeld dynamiet nemen. Of Internet…..

 3. Aad Verbaast 29 augustus 2013 om 09:29

  @King Billy: mooie samenvatting!
  En onze grote leider Rutte de bezuinigingen maar verdedigen met het credo dat we de rekening niet willen doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen.
  Maar wat gebeurt hier? Een rekening die inmiddels zo is opgelopen dat zelfs de kleinkinderen van onze kleinkinderen daar nog last van zullen hebben. Betalen zullen ze!!

 4. blutch1 29 augustus 2013 om 09:52

  Goed stuk. Alle frustraties, verbroken verdragen en draaikonterijen zitten er in, tot de laatste cent cq pfennig.

 5. King Billy 29 augustus 2013 om 09:56

  @Aad Verbaast. De hoeveelheid geld sinds de invoering van de euro is conservatief ingeschat 3-4 keer sneller gegroeid dan het BNP van de eurozone, terwijl de schulden alleen maar toenemen.
  Hoe wil men dit uit economische groei betalen, terwijl het monetaire syteem ook haar grenzen heeft? Tijd dat er einige zaken uitgelegd gaan worden. Klompen al uit de schuur gehaald?

 6. King Billy 29 augustus 2013 om 10:06

  @blutch1. Fraai voorbeeldje. Dijsselbloem, Merkel, Schäuble zeggen dat BEGROTINGShulp aan Griekenland pas in 2014 aan de orde komt. Circa 10 miljard wordt gespeculeerd. Geen woord over hoe Griekenland de 230 miljard van de eerste haircut moet aflossen. Dit staat nl.´los van de begroting. Achter de schermen wordt gepraat dat de looptijd naar 2041 wordt verlengd, lagere rentepercentages, die deels door de eurolanden worden betaald.
  Zowerkt ’t in de EMTU. Europese Monetaire Transfer Unit.

 7. Selma 30 augustus 2013 om 23:01

  En dan nu de/uw oplossing?

 8. King Billy 31 augustus 2013 om 00:28

  Niet eenvoudig. Maar waarom hebben staten en banken voordelen, die burgers worden onthouden. Banken worden verlost, bijvoorbeeld, van dubieuze hypotheken, burgers niet. Waarom stijgen huren, terwijl de prijzen van onroerend goed zijn gedaald?
  En waarom wordt over het spaargeld van banken, hun eigen vermogen, geen belasting betaald?

  En wat de EU betreft: Geen vergemeenschappelijking, maar, zoals de burgers, ieder verantwoordelijk voor eigen zaken met jaarlijks een onderlinge verrekening. Gebeurt bij de bank van de belangenvereniging IATA ook. Wederzijdse diensten worden verrekend, niet doorgeschoven naar volgende jaren. Betaal je niet, dan volgt royement en moet iedere keer boter bij de vis.´

  De regelgeving en uitbreiding mag ook wel iets minder.Wist je dat er een Richtlijn aankomt dat je niet meer zaden afkomstig uit vruchten uit eigen tuin mag opkweken voor een volgend oogstje?

 9. Pingback:Belasting oase. En eeuwig lokt Holland…… | KING BILLY's REPUBLIC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: