KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Well done, European Parliament!

MP

Vijfenzeventig procent van sigarettenverpakkingen moeten bestaan uit afschrikwekkende beelden van verkankerde longen, rookbenen, keel- en neuskanker en wat dies meer zij.

Waarom niet op alcoholverpakkingen “Alcoholmisbruik beschadigt hersencellen en maakt dom” of  “Met alcoholmisbruik verlies je zelfcontrole, baan, familie en vrienden”? De maatschappelijke gevolgen van alcoholmisbruik zijn vele keren groter dan van welke andere verslaving ook.

Waarom op de supermarktverpakkingen van geslachte dieren geen beelden uit slachthuizen met een opsomming van ingespoten en gevoerde antibiotica?

Waarom op auto’s geen beelden van ongelukken en verminkte slachtoffers als waarschuwing voor risico’s in het verkeer?

Beter, waarom op vliegtuigen geen beelden van neergestorte wrakken en doodskisten op een rijtje?

Nog beter. Waarom op pantservoertuigen en vliegend tuig geen foto’s van kapotgeschoten gebouwen en lijken met het opschrift  “Warning, this vehicle is designed to destroy and kill !”

Maar het allerbeste is op een uniforme verpakking voor Europese parlementsleden de Europese vlag en de tekst “Lobbyisten, met ons valt niet te spotten, maar wel te praten.”

-o-0-o-

Advertentie

14 Reacties op “Well done, European Parliament!

 1. artafterallart 9 oktober 2013 om 18:16

  Het touwtje dat ik eraan vast kon knopen is dat Dalli zelf is opgestapt, niet weet waar hij van beschuldigd wordt en geen kans kreeg zich in de commissie adequaat te verdedigen. Barosso heeft hem daartoe gebracht, omdat hij een prijsopgave aan lobbyisten van SM zou hebben verstrekt om hun product buiten de regelgeving te houden?

  Whatever, die hele regelgeving is een windei. Hoort thuis in het rijtje symboolwetgeving om meer accijns, btw enz. te blijven vangen. Met genotsmiddelen, van frisdranken tot hoeren, sollen staat en producenten al eeuwen. Men houdt de criminaliteit ermee in stand en spekt voortdurend zijn eigen kas.

  Geen enkel middel is veilig. Met een balpen kun je iemand al vermoorden. Een plas water kan een kettingbotsing veroorzaken. Van fijnstof kan iedereen longkanker krijgen. Enz.

  Een beetje liberale staat kapt met dergelijk ‘preventiebeleid’ en gaat uit van het voor zichzelf verantwoordelijk individu, die normaal geinformeerd wordt over de risico’s. En inderdaad, op alle produkten moeten de risico’s vermeld worden, zodat je een keuze hebt 😉

  Wat mij betreft moet Europa zich helemaal niet met preventiebeleid bezighouden. Hooguit met de harmonisering dat alle landen die informatie normaal beschikbaar stellen.

 2. ReggieRoning 9 oktober 2013 om 19:35

  Mee eens Billy, alhocolmisbruik is schadelijker dan menig ander spul. Wat mij betreft mogen er op flessen alcohol foto’s van politici geplaatst worden.

 3. King Billy 9 oktober 2013 om 22:50

  @Afterallart. Een van de vele touwtjes is de dogmatische drang tot regulering. Bijna neurofobisch. Plus de ongelooflijke invloed van het lobbycircuit, politiek opportunisme en selectief clientelisme tot in de hoogste regionen. Terug te vinden in alle sectoren: produkten, financien, subsidies en diensten.

 4. EJW 9 oktober 2013 om 22:53

  Niet dat roken gezond is maar ze maken het toch wel erg bont. Als ze alles wat ongezond is op verpakkingen gaan plaatsen heb je een hartaanval te pakken voor je de supermarkt uitloopt

 5. King Billy 9 oktober 2013 om 23:04

  EJW. ken je het logo “Think before you print”, o.i.d. van de €U? Juist dít logo zorgt ervoor dat niet één, maar twee A-4’tjes worden uitgeprint. Gebeurt in 27% van de gevallen. Heeft de Uni van Ulm uitgezocht met subsidie van de €U……

 6. artafterallart 10 oktober 2013 om 08:04

  @ King Billy
  OK, wat je schetst, zag ik weer eens over het hoofd.
  Dat het neurotisch is, zou ik nog wat scherper willen benoemen.
  Net als godsdienst het van wanen moet hebben en de gelovige er volledig gestoord van kan raken, kan de politiek ook niet zonder. Politici gedragen zich steeds vaker als politiekwaanzinnigen. Smeken burgers om hun geld te offeren voor de auto-industrie. Worden laaiend enthousiast als ze problemen niet aan weten te pakken. Op irrationaliteit verslaat de politiek alle religies.

 7. King Billy 10 oktober 2013 om 08:41

  @EJW Re “hartaanval”. Zorg dan dat je de bonuskaart bij je hebt. Wordt meteen je EPD gelicht.

 8. King Billy 10 oktober 2013 om 08:48

  @Reggie Roning. Waarschuwingen tegen alcoholmisbruik zijn vanuit politiek oogpunt niet opportuun. Kiezers en accijnzen.

 9. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 09:40

  Laten we dan meteen die miljoenen blauwe enveloppen meenemen die jaarlijks worden verstuurd en tot een ernstige hartverzakking kunnen leiden. Op zijn minst een waarschuwing er op zetten dat je eerst even rustig moet gaan zitten voor dat je die opent.

 10. King Billy 10 oktober 2013 om 10:11

  Tja, die blauwe Enveloppen. In DE zijn deze geel. Hoog tijd dat het Europese Parlement dit uniformeert. Daarom ook de verkapte suggestie dat Europese Parlementsleden als blijk van solidariteit zich uniform kleden tijdens uitoefening van functie.
  =Maar het allerbeste is op een uniforme verpakking voor Europese parlementsleden……”.

 11. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 12:01

  @King Billy: == uniform kleden == nog wel even kiezen of het een Pinokkiopak of een narrenkostuum moet worden.

 12. Arjan Fernhout 10 oktober 2013 om 20:06

  Ich als ein einfache Bürger, der das Gesetz und die Ordnung immer achtete, versuchte im Laufe von vielen Jahren jedem unverschämten Eingriff in die Gesetzlichkeit wiederzustehen, jedoch war mir der Kampf im Rechtsfeld misslungen. (AfD) Kop op, King.

 13. King Billy 10 oktober 2013 om 22:55

  @Arjen Fernhout, niet geporteerd van de AfD, zolang rechts-Extremisten kunnen infiltreren en zich niet ietwat constructiever opstellen. En die sigarettenpakjes, eigenlijk zielig het Europees Parlement. Achter hun rug worden andere plannen gesmeed, waar Schulz waarschijnlijk niet eens doorheen kijkt.

  Toen Klaas Knot op het acht uur journaal prak over ‘zijn buikgevoel’ dat het beter gaat, was dit een verkapte Keynesiaanse hint aan economen.
  Het buikgevoel van de consument over de economie moet opgepept worden. Keynes (banaal gezegd, een gedrukt geldpomper) noemt dit de ‘Animal spirits of the consumer’. Ofwel, hoe wordt het vertrouwen van de consument in de economie herstelt.
  Hoe werkt dat door in de praktijk van de macro-economie? Hieronder eendeel van een artikel in de Wall Street Journaal (2009) over ‘animal spirits’. De FED vervangen door ‘EU en ECB‘:

  =The interventions by the EU and the ECB so far have been in the right direction. Draghi has been especially inventive and aggressive. But the theory of animal spirits and the loss of confidence tell us that a great deal more still needs to be done. (Hear, hear, Barosso!) Now is not a time for the timid. To meet our needed fiscal-policy target, the EU’s fiscal stimulus should be much greater. And to meet the credit targets, the expansion of special loan facilities, recapitalization of banks, and use of government and EU institutions to grant credit where it has dried up must be on a scale great enough to overwhelm further doubts about the economy.

  In due course our animal spirits will once again turn positive, but we would rather that happen this year or the next rather than five or 10 years from now. There is only one way to speed this process: greatly expand governmental support of credit markets and pass a much larger fiscal stimulus plan than is now proposed.=

  Banken en (semi)socialisten (Hollande, Spekman, Asmussen, Barosso, Samson , Rutte Pechtold, SPD, de Duitse Groenen, Lagarde, die vist naar opvolging van Hollande) vinden bovenstaande prachtig. Geld op de plank voor welke doeleinden dan ook! En met een eenmalige 10% welstandstax (advies IMF !) boven een bepaald niveau (in Duitsland wordt over €250.000 reeds gepraat door de SPD) een beetje nivelleren, past in dit plaatje. De fiscale pijngrens wordt daarmee niet kennelijk niet overschreden. De €100.000 gaat daarin ongetwijfeld een rol spelen.

  De bankenunie, toezicht en een bankenfonds passen ook in dit plaatje. Kunnen de EU en de ECB de ‘animal spirits van de financiele markten (die zijn er ook!) een beetje in toom houden. 50 miljard voor een bankenfondsje is een giller voor de Bühne.

  http://online.wsj.com/article/SB123302080925418107.html#
  http://de.wikipedia.org/wiki/Animal_Spirits

  Kortom, we worden op een doorzichtige manier verarscht. Alles veranderen omdat alles bij hetzelfde moet blijven. Maar weinigen onder de consumenten hebben echter in de gaten hoe het werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: