KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Breaking! NSA bespioneert mobieltje van Sinterklaas.

  SINTERKLAAS ONTBIEDT NEEF SANTA CLAUS

   

sint

De NSA spionage affaire breidt zich uit naar Sinterklaas. Het mobieltje van Sinterklaas is doelwit van spionage door de NSA.

Voor het eerst heeft Sinterklaas persoonlijk gemeld dat zijn mobieltje wordt afgeluisterd. De woordvoerder van Sinterklaas, Zwarte Piet, zei vandaag tijdens een persconferentie „Sinterklaas is zeer verstoord en diep beledigd omdat hij door de NSA in een land waar zijn Neef Santa Claus vertoeft, wordt behandeld alsof hij een doodnormale, niet afgeschermde burger is.“

„Een slag in zijn gezicht“, zei Zwarte Piet, die Santa Claus heeft ontboden om namens Sint zijn verontrusting over te brengen. „Sinterklaas vraagt zich zelfs af waarom hij Sinterklaas is geworden, omdat zijn privéleven op dezelfde wijze met voeten wordt getreden als het privéleven van zijn aanbidders“.

„Knecht 2 wordt daarom tijdelijk van alle verantwoordelijkheden ontheven, om een passend antwoord te vinden op deze ontoelaatbare inbreuk op Sint’s geheimen.“

Na afloop van de persconferentie liet Santa Claus in de wandelgangen weten „Ik heb grote angst voor  de gerechtvaardigde toorn van alwetende neef Sinterklaas en de roede van Zwarte Piet, die een grote bevolkingsgroep vertegenwoordigt. Een Zwarte Piet, die ik als hulp node moet ontberen in mijn vaderland. De gevoelens van Sinterklaas zal ik daarom zo spoedig mogelijk na terugkeer in mijn vaderland persoonlijk ter kennis brengen aan bevoegde autoriteiten in het Witte Huis”.

Op de vraag of Santa Claus zijn arreslee niet ontbeerde, zei Santa Claus, “Hohoho, neef Nicolaas heeft zijn paard ter beschikking gesteld“.

Nicolaas zelf was niet te bereiken. „Goedheiligman Sint Nicolaas is in retraîte om zich te bezinnen op deze hoogst vervelende kwestie“, zei Zwarte Piet, die benadrukte dat tussen Sinterklaas en neef Claus geen gevoelens van wedijver bestaan. Sinterklaas en Santa Claus treffen elkaar na ieder Nieuwjaar regelmatig in zonniger oorden. Waaronder in Jamaica, Montego Bay”.

Daaraan toevoegend, “Sinterklaas en Santa Claus opereren op verschillende manieren op verschillende plaatsen onder verschillende omstandigheden tijdens verschillende perioden in deze donkere tijden. Professor Verene Shepherd zijn deze ter zake doende details blijkbaar ontgaan”.

-o-o-o-

Advertentie

11 Reacties op “Breaking! NSA bespioneert mobieltje van Sinterklaas.

 1. Th BalversTheo Balvers 25 oktober 2013 om 15:49

  Wat zei Toon Hermans ook al weer? Ik mag hem niet die Snie-klaas.

 2. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 17:37

  Sinterklaas is natuurlijk taeget nummer 1 voor de NSA om af te luisteren. Hij weet immers alles! Verklaart meteen waarom de NSA relatief weinig afluistert in Nederland (ivm met bijvoorbeeld Duitsland). Zo weten ze meer dan genoeg.
  Dankzij zijn Pieten natuurlijk. Kijk en daar komt een kink in de kabel. Straks mogen die hun werk niet meer doen van de VN. Kan Sinterklaas (ook) wel naar huis. Als onwetende heb je hier niets meer te zoeken.

 3. artafterallart 25 oktober 2013 om 18:03

  De Kerstman vind ik wel verdacht vroeg uit de veren dit jaar. De pek van vorig jaar was zeker niet sterk genoeg. Wel sympathiek van hem dat hij zijn neef vervangt. Dat doet ie vast niet belangeloos. Pas op voor die Santa Claus, hij heeft een Google-brilletje op. Een weggegooid ideetje van de NSA 😉

 4. Arjan Fernhout 25 oktober 2013 om 19:40

  Ja,ja. Volgens mij zit Sinterklaas in hetzelfde complot. Du moment dat Sint en Piet minder streng werden voor kinderen, begreep ik al dat het befaamde boek van hem vervangen werd door iets anders: afzetgebieden. Wat Sint hier zegt is voor de bühne, maar volgens mij heeft hij al langer een deal met de NSA. Wat nou, terrorisme? It’s the economy, stupid!

 5. King Billy 25 oktober 2013 om 21:46

  @Th. Balvers. Ik mag hem wel, zie hem liever komen, dan gaan. Dan heb ik ‘m onder controle.

 6. King Billy 25 oktober 2013 om 21:53

  @Aad verbaast. Voo Rutte en WA worden het nog drukke dagen.

 7. King Billy 25 oktober 2013 om 21:55

  @artafterallart. Bedriegen is de gewoonste zaak van de wereld. Bij deze dan een geheimpje. Het was slechts een hulp-Santa Klaas.

 8. King Billy 25 oktober 2013 om 22:02

  @Arjan Fernhout, niet de afzetmarkt, maar het grootkapitaal redden. Sinterklaas, en route naar Rome, bevindt zich in de Dom van Keulen, die slechts voor 1 euro in de boeken staat. Ook voor Francicus worden het drukke dagen met bisschop T. van Elst uit het Duitse Luxemburg ook al daar.

 9. artafterallart 26 oktober 2013 om 15:48

  @King Billy
  Idd, ooit sprak men van ‘windowdressing’, maar gelukkig hoor je weer dat er gelogen en bedrogen wordt. Alleen niet van de daders en ook de persmuskieten mijden dat bloed lijkt het wel. Er zijn er die eerlijk liegen. Zoals Plasterk, die eerlijk toegeeft dat hij geen columns schrijft omdat hij als politicus op zijn woorden moet letten en de waarheid niet al te nauw kan opvatten….

  We zouden zelfs kunnen spreken van een heus vak: tuimelieren. Het zou zo op het VMBO gegeven kunnen worden. Hoe laat je de ander in je leugens tuimelen. Wouter Bos heeft het geleerd van de pandjeshuisbazen op tv. Hij noemt het onderhandelen, als zo iemand liegt over de waarde van je pand. Iemand oplichten door te doen alsof je hem matst. Kamp is daar ook zeer vaardig in, Rutte niet te vergeten enz.

  De wereld is een en al bedrog zou ik zeggen. Van schone schijn tot liegen dat het gedrukt staat. De mens wordt nu eenmaal als een slecht wezen geboren. Dat is niet alleen een calvinistische opvatting, maar ook het uitgangspunt van schrijvers als Camus, Sartre, Hermans enz.

  Je hoort ook veel te vaak ‘eerlijk gezegd vind ik’ en dan volgt er een banale tekst. Het zit dus in de ‘attitude’. Maar laat ik ophouden. Ik ga er een keer en blog van maken. Het zou heel goed passen als vervolg op De Schreeuw. WE zien wel.

  Je verklapt, eerlijk gezegd (hahaha), niks. Volgens mij zijn er alleen maar hulp-figuren of de echte nu wel of niet bestaat of heeft bestaan. Zo heb je naast hulp-Klazen ook hulp-kamerleden, hulp-ministers, hulp-koningen. Ze de echte van hun zetel geholpen. Ik voel me ook weleens een hulp-mens. Dan komt je wel de dag door, maar echt geleefd heb je niet. 😉

 10. Selma 28 oktober 2013 om 00:00

  Sjittt, in het Grote (digitale) Boek staan dus mijn echte (overal elders verborgen) zonden

 11. King Billy 28 oktober 2013 om 00:24

  @Selma. Niet alleen ‘zonden’. De digitale bezettingsmacht -niet beperkt tot de NSA, spit álles door, graaft op, analyseert, categoriseert, archiveert en extrapoleert.
  Tussen 0 en 1 liggen leven, persoonlijkheid, overtuigingen, gegevens en vrijheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: