KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Merry X-Mas, European Commission…

 

EEN VENSTER OP HET LEVEN VAN DE EUROPANEN

VERDWIJNT !

 

presseurop

Viviane Reding was genoodzaakt Presseurop van subsidies uit te sluiten om budgettaire redenen.

Lees hier  en hier de verontrustende conclusies en aanbevelingen (2013) van de Algemene Rekenkamer over de  verantwoording over besteding van Europese subsidies en noodfondsen. 

Lees hier de column van Martin Schulz, President van het Europees Parlement, dat tot 2019 tussen 800.000.000.000 en 1.000.000. 000.000 euro’s (800 miljoen tot één miljard euro’s) gaat uitgeven  aan pendelen tussen Brussel en Straatsburg.

In mei 2014 vinden op verschillende dagen Europese verkiezingen plaats. In dit kader hier een quiz  in de vorm van veertig vragen. Mocht de link naar Presseurop zijn gesloten, dan kunt u hier de strikvragen lezen.

Alvast één vraag er uitgelicht:

Weet u wie het woord “euro” heeft bedacht, dat voor het einde van de 20ste eeuw nog nooit iemand in de mond had genomen?” 

Ja Nee ?

“Quo usque tandem abutere,  €U, patientia nostra?”

-0-O-o-

Fiddling around the ‘Ode to Joy’.

Advertentie

5 Reacties op “Merry X-Mas, European Commission…

 1. blutch1 22 december 2013 om 19:26

  Europe is bijna onder, press nog niet.

 2. Selma 22 december 2013 om 20:45

  Ik ben een fan van Olli Rehn. Europa overleeft zeker.
  En als de persvrijheid per bitjes naar de knoppen gaat, is de zelfdenkende mens altijd creatief genoeg om andere wegen te verzinnen. Zit niet zo te fokken joh. Oh tempora, o mores inderdaad. Van alle tijden. Net als de mensen die schijt hebben aan de verdeel-en-heers-zakkenwassers.

 3. King Billy 22 december 2013 om 22:52

  @Selma. Het Leitmotiv voor de liberale Fin Olli Rehn is het gedachtengoed van John Stuart Mill uit de jaren 1800. http://en.wikipedia.org/wiki/Greatest_Happiness_Principle#Utilitarianism. Wellicht is hij een roepende in de woestijn. Want de EU langs de meetlat van dit ó zo politiek en ethische correcte gedachtengoed gelegd, is de EU doorgeslagen op tal van fundamentele kwesties: verhulling van de werkelijke redenen waarom de politieke euro moest worden ingevoerd. Bovendien gebaseerd op een onvolkomen geldsysteem. De Verdragen van Lissabon, Maastricht en Schengen, het democratisch rechtsbegrip, de Bankenunie, waar wederom de symptomen worden bestreden, de openlijke clientele-politiek in Lidstaten, Straatsburg en Brussel, de verspilling van belastinggeld.

  Overigens, politici zijn meesters in economische modellen voor hun ideologische karretje spannen. Gepaard gaande met veel retoriek.

  Zelfs goed onderbouwde kritiek daarop wordt als een bedreiging gezien. Het vertrouwen in ‘de EU‘ dat tot een voorlopig dieptepunt is gedaald , de bezorgdheid over de uitslag van de komende Europese verkiezingen en de toenemende serieuze oproepen voor fundamentele ‚re-organistaties‘ van ‚de EU‘ –die worden genegeerd- zijn exemplarisch. Als voorbeeld: waar vele politici jubelen over de Bankenunie, zegt Europafan Merkel voor de verzamelde internationale pers: „Wir kommen millimeter vor millimeter voran“.
  Een ander voorbeeld van deze complexe, politieke organisatie, waardoor het bijna onmogelijk is niet in one-liners te vervallen: omdat Frankrijk en Luxemburg een verhuizing van het Europese Parlement naar Brussel stelselmatig blokkeren, kan dit proces niet eerder dan in 2019 worden opgestart. Een miljard euro’s down the drain, nog los van de ecologische voetafdruk, waar de EU zo graag mee schermt.
  Als Barroso zegt omdat hij fouten erkende, “De EU moet groot zijn, waar het groot moet zijn, en klein waar het klein moet zijn“, valt dit niet te rijmen dat zijn Commissie à bout portant 70 mensen die voor een journalistiek website werken, de subsidiedeur uit bonjourt.

 4. King Billy 22 december 2013 om 23:13

  @Blutch1. Las net dat ondanks alle bezuingingen (10%), het gezamenlijke bedrag dat de Europese lidstaten aan ‘Defensie en veiligheid’ utgeven, het op één na hoogste budget ter wereld is.
  Er is dus nog hoop, gegeven dat de EU ook nog nog de grootste handelspartner ter wereld is.

 5. Aad Verbaast 23 december 2013 om 01:34

  Op het moment dat de vrije pers de mond wordt gesnoerd, en zeker “uit butgettaire overwegingen” weet je dat er iets goed mis is.

  Dan te bedenken dat het budget van Presseeurope ongetwijfeld vele malen lager is dan de afdeling van van Rompuy en Barosso die enkel hun persberichten en speeches opstellen en verspreiden. En overigens niet veel meer doen en kunnen dan knippen en plakken uit de vorige berichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: