KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Lief Dagboek (8) Aan de wand gespijkerd.

grau2

= APOCALYPS =

♥   Hé Billy, ben jij belazerd?

 –  Hoezo?

 ♥   Zoiets spijker je niet aan de wand!

 –   Kijk ’s naar buiten. Daar is ’t niet veel beter. Maar hier is een alternatief.

= The Sleepwalkers2014 =

“The brilliance of Clark’s far-reaching history is that we are able to discern how the past was genuinely prologue.”

Advertentie

6 Reacties op “Lief Dagboek (8) Aan de wand gespijkerd.

  1. Aad Verbaast 21 januari 2014 om 18:41

    Dan ga je toch wel erg ver terug in de historie om nog van een proloog te spreken.
    Er is immers best wel iets veranderd. Neem nou dit:
    == Clark makes a fascinating point I’ve not seen before: not simply were all the political players in the drama male, but they were men caught in a “crisis of masculinity.” ==
    Dat “all.. male” is niet meer..

  2. King Billy 22 januari 2014 om 00:04

    @Aad Verbaast.
    Inderdaad allen mannen destijds, het politieke drama gebleven. Belgie, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenie, Rusland, Servie, Turkije,het waren allemaal opportunisten, die al naar gelang van eigen belangen elders op het grote wereldtoneel daarom in Europa steeds weer andere, tientallen allianties smeden.
    Met een kanttekening. De rol van vrouwen was niet geheel onbeduidend. Én het waren allen monarchen, met uitzondering van de Franse President, die goede sier maakte door te zwaaien met het nationaal symbool „Marianne“ ter wille van de lieve vrede en zo’n beetje met iedereen het politieke bed indook en weer scheidde om Franse belangen in Afrika en en Indo-China te beschermen. Zie dit plaatje, de Scramble for China‘ waar Westeuropese monarchen China verdelen en Marianne en een Japanner toekijken.

    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:China_imperialism_cartoon.jpg, terwijl ”Paris was engrossed in a murder trial brimming with sex and political scandal.”

    “President Wilson, pacing the lonely corridors of the White House, was distraught over the first lady’s failing struggle for life.

    De Oostenrijkse Minister van Defensie destijds begon een relatie met de echtgenote van een Weense zakenman met wie ze reeds zes kinderen op de wereld had gezet. Zij weigerde, maar gaf toe toen hij haar chanteerde door te dreigen met aftreden. In plaats van staatszaken, wandelde hij daarna veel in de bergen, schreef liefdesbrieven, die hij niet versturen kon en opsloeg in een archief. Na zijn dood werden 3000 liefdesbrieven gevonden , sommigen 60 kantjes lang.

    Nog meer over vrouwen? De vijf vrouwen Van Karel de Grote bijvoorbeeld? Waar een prijs voor staatshoofden, regeringsleiders en bestuurders is aan vastgeknoopt?. Politieke gelegenheidshuwelijken, zijn vrouwen afdankte en levenslang verbande naar kloosters als staatszaken een andere huwelijken vereisten. Stuurde zelfs een nicht aan zijn hof terug naar haar vader als oorlogsverklaring.

    Sarkozy hield de Laudatio, toen Merkel de Karelsprijs kreeg en zei “Wij vormen een schitterend paar”, over opmerkingen en daden van Berlusconi die getolereerd wordt in de Europese politiek nog niet eens geschreven.

    Ja, er is veel veranderd, maar tegelijkertijd ook niet. Een grijs en grauw gebied.

  3. King Billy 22 januari 2014 om 01:06

    @Appelvrouw. Welnee, buitenopnames’s van de hemel.

  4. Aad Verbaast 22 januari 2014 om 11:09

    Klassiek gegeven natuurlijk: de vrouw achter (of naast) de man. Ideale plaats om de man iets in te fluisteren. Dat gaat immers niet als je voor hem staat.

  5. artafterallart 24 januari 2014 om 14:34

    Het idee van een volksgeest blijkt nog altijd hardnekkig. Historiografie leeft ervan. Tegenwoordig slaat de democratie munt uit die mythe om een etnie te maken van wat met elkaar moet zien samen te leven. Als we daar nou eens mee kappen. Er bestaat geen volk die dezelfde geest deelt. Wel kun je eenheid nastreven, maar eenmaal een met elkaar is het gedaan met het volk als doel! Hegel had dat goed gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: