KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Europese verkiezingen een Zwitsers referendum?

 

 

De uitslag van het Zwitsers referendum over het vreemdelingenbeleid is koren op de molen voor de linkse en rechtse populistische politieke partijen. De uitslag wordt beschouwd als een overwinning van ‘Het Volk’ op de politieke élite. Met minder dan honderd dagen te gaan voor de Europese verkiezingen is ‘EU-bashing’ reeds in volle gang. Dit thema is bij uitstek geschikt om ontevreden kiezers af te vangen die deze ontwikkeling met lede ogen aanzien uit angst hun nationale identiteit en soevereiniteit te verliezen.

De traditionele €Uropa-vriendelijke politieke partijen moeten nu niet uit angst om stemmen te verliezen als antwoord deze populistische partijen geringschattend ‘bashen’, maar dit specifieke thema serieus nemen. Allerminst betekent dit echter dat aan populistische politieke partijen lippendienst wordt bewezen.

Integendeel, dit impliceert dat de wens voor een eigen identiteit niet via de achterdeur wordt afgekraakt en platgewalst, maar in klare taal en daden wordt ingepast in samenhangend beleid waarin reeds multilateraal  ingekapselde Credit Default Swap burgers in ‘de EU’ van “unity in diversity” zichzelf kunnen herkennen.

Zo niet, dan zal na de Europese verkiezingen blijken dat niet alleen Zwitserland het moderne West-Europese boegbeeld is van een historische vergissing.

Advertentie

4 Reacties op “Europese verkiezingen een Zwitsers referendum?

 1. Aad Verbaast 12 februari 2014 om 18:55

  Iedereen lijkt zich er al mee te bemoeien: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3595080/2014/02/12/Brisante-uitspraak-Duits-hof-zal-de-euro-nog-lang-achtervolgen.dhtml
  Alles om te opkomstcijfers van de kiezer te verhogen? Maar ja, weet de potentiële kiezer eigenlijk wel wat er te kiezen is?

 2. King Billy 12 februari 2014 om 19:19

  @Aad Verbaast. In Nderland valt weinig te Kiezen Indien men gaat stemmen. Indien U niet voor ons bent bent U overgeleverd aan de Goden van de PVV. Da’s evenmin een optie als het stembiljet ongeldig maken.

  En ‘Karlsruhe’ grijpt het OMT programma aan omdat het monetaire staatsfinanciering is. Tegelijkertijd wordt het identieke OMT programma van EMS fiscale hulp genoemd. Politici willen van twee walletjes eten. De CDS-burger is de klos.

 3. blutch1 12 februari 2014 om 19:46

  Is Zwitserland het moderne West-Europese boegbeeld van een historische vergissing? Merkwaardig. Wat voor een vergissing is Zwitserland dan?

 4. King Billy 12 februari 2014 om 21:32

  @Blutch1. Je hebt gelijk. Niet Zwitserland, maar
  ” Niet alleen Zwitserland, dat als modern Europees boegbeeld een historische vergissing maakt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: