KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Politici, food for thought… Redt Gelderse Rookworst voor Nederland!

 

Beste volksvertegenwoordigers, gratis food for thought! Gelderse Rookworst biedt u tijdens de Europese verkiezingen alsnog een unieke kans om nieuwe kiezers voor ‘Europa’ te winnen! Speciaal voor Diederik, Henk en Mark Mark in Den Haag, Gelderse Rookworst zal kiezers meer aanspreken dan in forti hun spaargeld voor de oude dag in een verkapt nationaal neo-Zilvervlootprogramma steken. Of wordt dit fonds ook met een deel van de gasopbrengsten gevuld, zoals Noorwegen doet? Eurobonds à la Hollandaise?

Vele politici in de Europese Unie maken slim gebruik van Europese wetgeving om traditionele recepten uit hun lidstaat of regio te beschermen. Fransen, Italianen, Duitsers, Spanjaarden staan vooraan in de rij. Pizza Napoletano uit het land van Beppo Grillo, bier en broodsoorten uit het land van goedkope benzine, smeuige kaas uit het land van Marianne en Spaanse Serrano ham uit Sombreroland, dat Nederland nota bene beconcurreert met kascultuur.

Overal bedreigen vervalsingen de Nederlandse eetcultuur. Rookworst vormt daarop geen uitzondering. Daarom mag voorgekookte Gelderse Rookworst uitsluitend nog zo heten als deze uit Gelderland komt. Zoals de originele met bacteria -die anderen voor een geurig aroma houden- gevulde Franse romige, uit rauwe melk in-no-time geproduceerde kaas, welke reeds menige familie velde; de naar zweetsokken ruikende Camembert de Normandie uit Frankrijk.

Frau Antje en Zeeuws Meisje genieten toch ook bescherming onder de paraplu van Europese patentwetgeving?

Schande, o grote, grote schade, Gelderse Rookworst wordt reeds onder “Bologna worst” geclassificeerd. Met de komst van het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) kunnen Amerikanen straks rechten ontlenen aan wat Nederlandse emigranten -“Duutch emigrants”- eens naar Pennsylvania brachten, de Lebanon Bologna worst.

Men wil er niet aan denken, Gelderse Rookworst – Made in the USA. Maar binnen de duistere organen van de World Trading Organisation wordt daar tot in het oneindige over herkauwd met onzekere uitkomst. Karel de Gucht heeft ondertussen wel iets anders te verhapstukken met de Amerikanen en weerbarstige NGO’s. Sla dus uw electorale slag!

U, politici, moeten toch als besten op uw klompen kunnen aanvoelen, dat Nederland niet achter mag blijven nadat een aanvraag voor plaatsing van het unieke Sinterklaasfeest op de Culturele Wereld Erfgoedlijst van de United Nations Organisation dankzij iemand uit Montego Bay hopeloos is gestrand. Bovendien, dankzij sponsoring van de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond en de unieke Elfstedentocht verwierf Gelderse Rookworst welhaast zelfs een koninklijk tintje.

Beste Nederlandse politici, maak jullie daarom gezamenlijk en eensgezind sterk voor Gelderse Rookworst in Brussel en Straatsburg! De veelzijdige Europese dis van eenheid in verscheidenheid heeft niets te maken met gepaste bescheidenheid van een kleine partner, die ook haar weg kan vinden tussen grootmachten zodra harde, peperdure noten werden en worden gekraakt.

U weet tenminste hoe wetten in elkaar worden gedraaid en hun weg naar burgers vinden. Andere specialisten willen dit graag met originele Gelderse Rookworst doen!

Doe uw kiezers een tastbaar plezier, met polderen hebt u ervaring, worstel u eensgezind door het labyrinth van het EPM (Europees Polder Model) om Gelderse Rookworst de trotse plaats te geven die zij verdient. Niet alleen op het legislatieve bordje van de nieuwe Europese Commissie en het nieuw gekozen Europese Parlement, maar uiteindelijk ook op de borden met zuurkoolstamppot, onder andere geserveerd in alle kantines en restaurants in Europa en tijdens Europese topbesprekingen in Brussel, Frankfurt, Luxemburg en Straatsburg.

Nederland zal u eeuwig dankbaar zijn! Bedenk daarbij dat Europese kiezers nauwelijks twee gewichtige besluiten kunnen noemen, die in de afgelopen vijf jaar door het Europees Parlement zijn genomen en vele Europeanen de Europese verkiezing een worst zal zijn. Met Gelderse Rookworst komt de cognitieve associatie met ‘Europa’ een stap naderbij. Ook politieke liefde gaat door de maag!

 -o-o-o-

Plaatje: Wiki commons.

 

 

 

 

Advertentie

5 Reacties op “Politici, food for thought… Redt Gelderse Rookworst voor Nederland!

 1. blutch1 13 mei 2014 om 20:50

  Hij zal het niet redden. Niet omdat de worst niet goed is, maar het is een rookworst. En roken wordt hevig bestreden. De worst is in de kroeg al niet meer verkrijgbaar wegens dat verbod. De eerste Amerikaan die hem tegenkomt zal ongetwijfeld proberen hem op te roken. Daarna volgt natuurlijk een klacht en een rechtszaak. In restaurants is het ook nog maar de vraag hoe lang hij blijft. Het geheel is natuurlijk te ondervangen door de naam te veranderen in Gelderse gerookte worst. Dan is het roken blijkbaar elders gebeurd. Dan wordt het een klus voor de arbeidsinspectie om uit te vinden wie er op zijn werkplek gerookt heeft. Kan dus misschien alleen nog maar in eenmanszaakjes gemaakt worden. En zelfs dat schijnt bestreden te worden.

 2. King Billy 13 mei 2014 om 21:42

  Tja, Blutch, roken verboden, daarom verzonnen de Denen iets anders om de Europese verkiezingen te promoten. Daar kann Gelderse rookworst niet tegenop.

 3. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 10:28

  Sterk pleidooi KIng Billy. Voor het EP stem ik niet maar als je een petitie kan oplepelen voor de Gelderse worst als een stukje uniek Nederlands erfgoed wat bewaard kan worden (uiterste houdbaarheidsdatum daargelaten) dan stem ik uiteraard meteen voor!

 4. King Billy 14 mei 2014 om 12:31

  Op Petitie.nl? Even overleggen met de Postillon, die met Polldaddy de haalbaarheid kan peilen. De Speld heeft een te klein bereik.

 5. King Billy 16 mei 2014 om 21:54

  Moet politici toch te denken geven, dat Conchita Wurst het Songfestival won. Heel Europa werd even Oostenrijker. Waarom lanceren de Groenen geen worstjesdag als politiek statement om Putin’s politiek blijvend te herinneren? Mevr./Dhr. Conchita Wurst heeft Europa een grotere dienst bewezen dan Victoria Nuland, die er niet in slaagde met een sexy kreet Europa dichter bij elkaar te brengen. Worst als symbool voor vrijheid en mensenrechten heeft meer in zich dan daarvoor opeenvolgende crises te gebruiken. Waar blijft de Gelderse Conchita?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: