KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Merkel viert feestje in oranje jasje. Lacht Rutte in z’n vuistje?

Domme gedachten, alleen de wijze wijze verzwijgt deze“, zei Wilhelm Busch, maar is dit puur toeval of toch niet? Gaf Merkel een schot voor Cameron’s boeg?

Mark Rutte verraste vriend en vijand, maakte als een duveltje uit een doosje een ommezwaai en ging vierkant achter de omstreden Jean-Claude Juncker staan. Prompt verscheen Angela Merkel bij ‘die Mannschaft‘ deze keer in een oranje blazer…

VB7

 

De bij het Engelse Arsenal spelende aanvaller Lukas Podolski maakte een ‘selfie’ en plaatste deze op Twitter.

 

http://www.sueddeutsche.de/politik/kanzlerin-bei-der-fussball-wm-merkels-jungs-1.2002926

Advertenties

4 Reacties op “Merkel viert feestje in oranje jasje. Lacht Rutte in z’n vuistje?

 1. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 09:44

  Bekend jasje van haar wat ze wel eens vaker uit de kast trekt bij speciale gelegenheden.
  Het mooie is dat de kijker (afhankelijk van de positie) er iets roods dan wel oranjes in ontwaart.

  Politiek heeft wel wat weg van voetbal. “.. is rond”, en “.. is oorlog”.
  Maar ook: wat eens een keiharde spelverdeling was kan zo maar weer veranderen: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3679823/2014/06/27/EU-zwicht-voor-onvrede-over-bezuinigingen-begrotingsregels-opgerekt.dhtml
  == Het Stabiliteitspact waarin de begrotingsdiscipline is vastgelegd blijft ongewijzigd, maar de interpretatie ervan dient te worden versoepeld. ==
  Kom er nog maar eens om!

  Het wachten is op een bijtincident. Rutte vindt Juncker wel een toffe peer: http://www.nu.nl/politiek/3813480/rutte-vindt-juncker-goede-man-goede-plek.html

 2. King Billy 27 juni 2014 om 10:24

  @Aad Verbaast. Begrotingsregels worden versoepeld waardoor Dijsselbloem 600 miljoen méér aan Brussel moet afdragen, bepaalde investeringen en rente over over hulpprogramma’s worden uit de begroting gehaald, de Europese Commissie manipuleert om politieke redenen Eurostatcijfers, sinds de invoering van de euro heeft de Europese Rekenkamer geen enkele EU begroting meer goedgekeurd, een DMV naar aanbevelingen voor hervormingen, een nieuw Europees Parlement wordt gekozen op basis waarvan de winnaar als een nieuwe, ongekozen Voorzitter van de Europese Commisie in ’t zadel wordt gezet, inflatiecijfers zijn niet representatief, de ECB doet via de achterdeur aan monetaire staatsfinanciering, buitenlands beleid exclusief territorium van de Europese raad van regeringsleiders buiten de jurisdictie van het Europees Parlement.

  Het enige dat nog serieus moet worden genomen, is dat onder de dekmantel van het Europa Project, iedereen wordt belazerd.

 3. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 11:37

  @King Billy: het is natuurlijk wel een signaal dat de nood blijkbaar nog steeds zo hoog is dat er naar middelen als creatief boekhouden moet worden gegrepen om ruimte te vinden voor extra maatregelen.
  Belazeren: krijg je met beleid dat is gebaseerd op leugens. Om dat vol te houden zijn steeds grotere leugens nodig. Dat zie je dan ook gebeuren.

 4. blutch1 28 juni 2014 om 10:26

  Als je wilt weten hoe het werkt, hou dan Rutte in de gaten. Hij is het niet eens met Verhofstadt en steunt hem vervolgens. Hij is tegen Juncker, maar steunt hem vervolgens. Rutte lijkt daarmee op een type mens dat nee zegt en ja bedoelt. Daarom is hij nooit getrouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: