KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

Roemenen en Bulgaren. Noblesse oblige.

1963, aankomst spaanse gastarbeiders

1963, aankomst spaanse gastarbeiders

De discussie over de toevloed van deze bevolkingsgroepen kan pas na de Europese verkiezingen zakelijk worden gevoerd. De hele kwestie draait om geld waarover in Brussel wordt beslist, maar lokaal door reeds veel geplaagde gemeenten en instanties moet worden opgehoest.

In de strijd om de kiezersgunst voor de Europese verkiezingen gebruiken populistische, EU sceptische en pro-EU partijen deze kwestie  met veel retoriek voor eigen doeleinden. Verkiezingen die zich meer en meer toespitsen op vóór of tegen deze EU.

Hebben politici, bestuurders en uitvoerders tot diep in de bestuurslagen in heel Europa daarvoor richtlijnen van de Europese Commissie nodig?

Feit blijft dat nationale regeringsleiders, aangewezen door partijpolitiek kader, met instemming van partijleden en coalitiegenoten in democratisch gekozen parlementen, ook voor deze kwestie,  tekenden bij het kruisje. En zelf richtlijnen moeten uitgeven.

Advertentie

3 Reacties op “Roemenen en Bulgaren. Noblesse oblige.

 1. Aad Verbaast 14 januari 2014 om 14:52

  Ik las (kan link even niet zo snel vinden) dat sinds 1 januari al 38 Roemenen en Bulgaren naar Engeland gekomen zijn.. Nog niet echt sprake van een “tsunami” dus.

  Asscher heeft het ook ‘Spaans’ benauwd, en loopt Brussel plat om te waarschuwen voor allerlei onheil. Vreemd want, net zoals je zelf zegt, hij zou moeten inzetten op het handhaven van de eigen wetgeving.

  Nu is Asscher wel eens vaker de weg kwijt. Zo ook in deze.

 2. artafterallart 14 januari 2014 om 15:19

  En ook dit zou met een basisinkomen geen probleem meer zijn, toch?!

 3. blutch1 4 februari 2014 om 20:20

  Laat ze lekker komen. Ze dienen wel zelf voor werk en huisvesting te zorgen. Dan is toch alles mogelijk? En in Nederland gewoon de toeslagen afschaffen en de eerste en tweede belastingschijf verlagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: